Microbuz cu elevi răsturnat, după ce şoferul a adormit la volan!

20 martie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

redNatalia Bumbac

O tragedie fără margini a fost la un pas să se producă ieri dimineaţă pe una din şoselele judeţului. Un microbuz cu 16 şcolari navetişti de la Liceul „Téglas Gábor” din Deva s-a răsturnat după ce conducătorul auto, depistat cu alcoolemie, a adormit la volan.

Fiul lui Winkler era în microbuz
Din datele poliţiştilor, microbuzul condus de un şofer de 61 de ani, din Deva, se deplasa din municipiul Hunedoara spre Deva. Iar, în zona fabricii Macon, conducătorul auto a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe plafon, în şanţul care mărgineşte sensul opus de mers. În microbuz, în momentul producerii accidentului, se aflau 16 elevi, 13 dintre aceştia (cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani) fiind transportaţi la spital. Autorităţile au intervenit cu mai multe ambulanţe şi autospeciale de descarcerare, iar inspectorul şef al ISU Hunedoara, locotenent colonelul Viorel Demean, a declanşat Planul Roşu de Intervenţie, dat fiind numărul mare de victime. În momentul în care au fost preluaţi de ambulanţe, majoritatea elevilor prezentau traumatisme ale membrelor sau escoriaţii, dar erau conştienţi şi cooperanţi. Nici un copil nu a fost extras din microbuz de echipajul de descarcerare, a transmis ISU Hunedoara. Printre elevii din microbuz s-a aflat şi Adalbert Winkler, elev în clasa a X-a la liceul devean, fiul europarlamentarului hunedorean Iuliu Winkler. Tânărul a refuzat să fie transportat la spital, susţinând că nu are nevoie de îngrijiri medicale.

Alcoolemie la limită
Poliţiştii ajunşi la faţa locului au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca autorul accidentului să fie tras la răspundere. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,34 mg/l, alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În funcţie de nivelul alcoolemiei rezultat din probele de sânge se va stabili dacă şoferul va fi sau nu acuzat şi de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, limita până la care nivelul alcoolemiei în probele biologice nu este infracţiune fiind de 0,80 g/l”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Din fericire, şcolarii răniţi în accident erau ieri în afara oricărui pericol, conform declaraţiei directorului liceului devean. „Microbuzul aducea dimineaţa elevii de la Hunedoara la liceul din Deva. Era o cursă a unei firme de transport, SC Euro Complex SRL Deva, cu care colaborăm de aproximativ nouă ani. Până acum nu am mai avut nici un incident cu această cursă, nici măcar întârzieri. Toţi elevii sunt în afara oricărui pericol, majoritatea lor au fost externaţi. Din datele medicilor, patru elevi au mai rămas sub supraveghere medicală, doi la spitalul din Deva şi doi la spitalul din municipiul Hunedoara. Având în vedere accidentul, am anunţat administratorul firmei de transport că vom rezilia contractul, urmând ca elevii să se deplaseze la şcoală cu cursele regulate dintre cele două municipii”, a afirmat Levente Attila Kocsis, directorul Liceului „Téglas Gábor” din Deva.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. COLO spune:

    O poziţie sau vreo opinie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara cumva?
    ori doamna inspector şcolar general Maria Ştefănie tace şi vorbeşte precum Johanis din an în paşte.

    O demisie cumva la inspectorat, doamne fereşte s-au ferecat cu lanţurile de scaune.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jiul a câştigat restanţa cu rivalii de la Universitatea

Deşi prima etapă a returului Ligii a IV-a se va desfăşura la finalul acestei săptămâni, primul meci oficial din 2017...

Georgiana Timu, dublă vicecampioană naţională de atletism la juniori III

Atleta Georgiana Timu (foto), legitimată la CNS Cetate Deva, a câştigat două medalii de argint în cadrul finalei campionatului naţional...

Peste 25 de tone de deşeuri, strânse de voluntari în Deva

Peste 25 de tone de deşeuri au fost strânse din Deva de voluntari în săptămâna dedicată curăţeniei generale, organizată de...

Închide