Sport

Propunere incredibilă înaintea meciului cu Kosovo! România ar risca să piardă cu 3-0, iar FRF să fie dezafiliată de la UEFA. „Burleanu va trebui să găsească soluții!”

Theodor Meleșcanu, fostul ministru de Externe al României, a făcut o pro­punere incredibilă înaintea meciului cu Kosovo. Echipa națională a României va juca în Grupa I din preliminariile Campionatului European 2024, acolo unde se mai află Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Riscă dezafilierea
Înainte ca echipa națională a României să debuteze în preliminariile EURO 2024, Theodor Meleșcanu a făcut o pro­punere incredibilă pentru Federația Română de Fotbal. Acesta crede ca FRF să nu accepte ca selecționata lui Edi Iordănescu să joace meciul cu Kosovo și a explicat de ce. România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008, iar Meleșcanu crede că FRF trebuie să ia măsuri, chiar să riște ca naționala României să piardă cu 3-0 duelul din preliminariile EURO 2024. „Kosovo nu este recunoscut de un număr de state printre care suntem și noi, România. Nu am recunoscut nicio­dată independența Kosovo. În mod normal, ar trebui ca Federația noastră de fotbal, prin Răzvan Burleanu, să discute și cu alte state care au aceeași poziție ca România și să ajungă la o modalitate care nu ar trebui să distrugă nici întregul sistem, dar nici să nu res­pecte lucruri care sunt foarte clare din punctul de vedere al României. De aceea, eu aș spune că FRF va trebui să găsească soluții. Dacă nu, ceea ce se poate face este să pierzi cu 3-0 cu Kosovo”, a spus Theodor Meleșcanu, citat de ziare.com. În cazul în care
FRF ar refuza ca echipa națională a României să joace meciul cu statul Kosovo din preliminariile EURO 2024, atunci Federația condusă de Răzvan Burleanu ar putea să fie dezafiliată de la UEFA, anunță GSP.ro.