Proiectul „Capitala Daciei-muzeu viu al patrimoniului cultural” va fi finanţat!

Adriana Năstase

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european”, care vizează lucrări ample de conservare, restaurare şi punere în valoare a sitului UNESCO de la Sarmizegetusa Regia.
„Ministerul Culturii, reprezentat de ministrul Bog­dan Gheorghiu, şi Consiliul Judeţean Hunedoara, reprezentat de preşedintele Mircea Flaviu Bobora, au semnat contractul de finanţare privind acor­darea ajutorului de stat sub forma de sprijin fi­nanciar nerambursabil pentru implementarea pro­iectului ‘Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european’. Proiectul a fost depus în toamna trecută prin Programul RO-CULTURA, apelul ‘Res­ta­urarea şi revitalizarea monumentelor istorice’, pro­gram finanţat prin Granturi SEE (fonduri norve­giene) 2014 – 2021, şi a fost acceptat la finanţare”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.
Valoarea nerambursabilă a proiectului va fi de circa două milioane de euro, iar cofinanţarea asi­gu­rată de Consiliul Judeţean Hunedoara se ridică la aproximativ un milion de euro.Promotorul proiec­tu­lui este CJ Hunedoara. Partenerul român în cadrul pro­iec­tului este Fundaţia Mihai Eminescu Trust, iar par­te­nerul norvegian este Mřre & Romsdal County Council.
„Obiectivul proiectului este acela de a avea un monument istoric restaurat şi revitalizat, valorificat cultural şi economic, care să atragă după sine creşterea cu cel puţin 30% a numărului de vizitatori şi să readucă în atenţia publicului o serie de acti­vi­tăţi interactive, printre care şi reînvierea unor meş­te­şuguri tradiţionale”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare