Turneul international de şah din Norvegia

Elita şahului mondial, în frunte cu cam­pionul lumii, norvegianul Magnus Carlsen,
s-a reunit pentru prima oară de la debutul pandemiei de coronavirus, la Stavanger (Nor­vegia), cu ocazia celei de-a opta ediţii a turneului Altibox Norway Chess.
Meciurile se vor disputa până pe 16 octombrie, în Clarion Hotel Energy din oraşul norvegian, urmând să fie transmise în direct pe platforma Chess24.com.
Alături de Magnus Carlsen, numărul unu mondial, la competiţia de la Stavanger mai sunt prezenţi americanul Fabio Caruana
(nr. 2), armeanul Levon Aronian (nr. 9), po­lo­nezul Jan-Krzysztof Duda (nr. 15), iranianul Alireza Firouzja (nr. 22), care joacă sub drapelul Federaţiei Internaţionale de Şah, precum şi norvegianul Aryan Tari (nr. 133).
Pentru a preveni posibilele infectări cu Covid-19, participanţii din străinătate au urmat o perioadă de carantină de zece zile, fiind supuşi totodată la două serii de teste pentru depistarea coronavirusului. Acest lu­cru le permite jucătorilor să dispute me­ciu­rile fără să poată măşti pe faţă, precizează organizatorii turneului internaţional.
După declanşarea pandemiei de Covid-19, cei mai buni şahişti ai lumii s-au înfruntat în mai multe turnee, dar numai de la distanţă, din faţa propriilor calculatoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare