Gimnastică. Marian Drăgulescu locul IV în Ungaria

Gymnast Marian Dragulescu of Romania competes on the vault in the men’s apparatus final at the Arena in Aarhus, 21 October 2006 at the 39th Artistic Gymnastics World Championships in Denmark. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF

Arena sportivă din localitatea maghiară Szombathely, a găzduit în perioada 2-4 octom­brie 2020, întrecerile din cadrul etapei de Cupă Mondială Challenge la gim­nastică artistică, competiţie la care au participat sportivi din mai multe ţări. Din România a fost prezent doar gimnastul Marian Drăgulescu, el fiind calificat la Jo­curile Olimpice de anul viitor de la Tokyo.
Perioada de pauză cauzată de pandemia de coronavirus şi-a spus cuvântul şi la între­cerile de la Szombathely, unde mulţi gim­naşti şi gimnaste au facut greşeli şi au avut ratări în exerciţiile efectuate. După prima zi de concurs Marian Dragulescu s-a calificat în finala de la sărituri de pe locul întâi cu media 14,400, săriturile executate de Marian fiind notate cu 14,600 şi 14,200. În finală ,după ce Igor Radivilov, prin­cipalul contracandidat în lupta pentru medalia de aur de la sărituri, a avut o ratare, şi Marian Dragulescu a ratat prima săritură, care l-a scos de pe podium şi s-a clasat pe locul al 4-lea. Săriturile efectuate de Marian în finală au fost notate cu 13,950 şi 13,900, media 13,925.
A venit şi comunicatul din partea Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), for care a sta­­bilit că ediţia din acest an a Cam­pio­natelor Europene de gimnastică artistică se va desfăşura în localitatea Mercin, din Tur­cia, băieţii în perioada 9-13 decembrie, iar fetele între 17 şi 20 decembrie. S-a fă­cut pre­ci­za­rea că de această dată com­petiţia din Turcia va fi fără calificarea sportivilor la Jo­curile Olim­pice, acest lucru rămânând pentru anul viitor la întrecerile de la Basel-Elveţia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare