ActualitatePolitica si administratie

Proiecte cu finanţare PNRR de peste 15 milioane de euro, aprobate pentru Primăria Deva

Şase proiecte în valoare de 15,5 milioane de euro, depuse de Primăria Deva, au fost acceptate la finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), banii urmând să fie folosiţi pentru lucrări de renovare energetică a unor unităţi de în­vă­ţământ şi pentru achiziţia unor autove­hi­cule electrice necesare transportului în comun, a informat miercuri administraţia locală.
„Primăria municipiului Deva a depus 26 de cereri de finanţare în cadrul PNRR, pe trei componente ale programului. Cele şase cereri de finanţare aprobate miercuri sunt pri­mele care au obţinut acordul de finan­ţare”, a declarat primarul Florin Oancea (foto). El a arătat că trei dintre proiecte fac referire la lucrări de renovare energetică a grădiniţei ce aparţine de Liceul de Arte Deva şi Grădiniţa cu program prelungit nr.7, iar ultimul are ca obiectiv reabilitarea ener­ge­tică a şcolii generale din subordinea Liceului Tehnologic „Transilvania”. Un al patrulea proiect are ca obiect achiziţia de microbuze electrice pentru a acoperi tranportul public pe rutele Deva-Simeria-Băcia, Deva-Şoimuş-Certeju de Sus-Hărău şi Deva-Cârjiţi-Peştişul Mic-Cerbăl, vehiculele ur­mând să fie cum­părate în parteneriat cu au­torităţile din lo­calităţile menţionate.
De asemenea, au fost câştigate finanţări pentru construirea a patru clădiri modulare cu două etaje şi 48 de unităţi locative ce vor fi destinate tinerilor, precum şi pentru ela­bo­rarea unui Plan Urbanistic General în format digital pentru municipiul Deva. (A.N.)