Politica si administratie

Profesorii mai încearcă o dată să ajungă la conducerea școlilor

Adriana Năstase

Inspectoratul Școlar Județean reia con­cursurile pentru funcțiile de conducere a școlilor, după ce, anul trecut, nu toate pos­turile au fost ocupate. Asta, pentru că nu toți candidații au reușit să facă baremul și să promoveze pe post.

Minimum nota 7
Din luna ianuarie s-a început cu depunerea dosarelor candidaților pentru funcțiile de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județ.
Sunt 68 de posturi de conducere vacante, din care 37 funcții de director și 31 funcții de di­rector adjunct, pentru unitățile de învă­țământ din județul Hunedoara.
Înscrierea candidaților la concurs s-a făcut în perioada 19-25 ianuarie prin încărcarea documentelor specificate în Dosarul de înscriere la concurs, în aplicaţia informatică dedicată https://concursdirectori.edu.ro .
Concursul are două probe, una scrisă, în care candidații trebuie să rezolve, în ma­ximum 120 de minute, un test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacităţi cognitive şi competenţe relevante pentru activitatea de management educaţional și interviul,de 60 de minute pentru fiecare candidat, în cadrul căreia se evaluează competenţele de mana­gement strategic, operaţional şi de comu­ni­care, prin prezentarea unei strategii de dez­voltare a unităţii de învăţământ pentru care candidează.
La proba de interviu pot participa doar candidații declarați „admiși” la proba scrisă.
Promovarea candidaților se poate face doar in condițiile în care aceștia au obținut minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba de interviu.
În județ avem 273 de posture de con­du­cere în școli, din care 110 directori, 73 direc­tori adjuncți. Învățământul particular are 14 directori numiți de persoana juridică fi­nanțatoare.
Anul trecut, cea mai mare medie obținută de un candididat la acest concurs a fost de 9.70.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura