Profesorii hunedoreni, note bune la definitivat

Ieri au fost afişate reziltatele finale la concursul pentru definitivat, după soluţionarea contestaţiilor. Astfel, din totalul de 84 de candidaţi cu note la proba scrisă, 60 de candidaţi au reuşit să obţină, în final, medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen.
În judeţul Hunedoara, 100 de candidaţi au avut dreptul de a susţine proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenţi 90 de candidaţi la examen. Dintre aceştia, şase candidaţi
s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuia să obţină cel puţin media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Rata finală de promovare a examenului pentru definitivare în învăţământ (sesiunea 2020), după soluţionarea contestaţiilor, este 71,42 la sută, în creştere cu 3,54 la sută, comparativ cu rezultatele iniţiale. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.