Bolnavii cu COVID-19 în stare gravă, transferaţi în alte judeţe

Sorina Popa

Cinci bolnavi cu Covid-19 de la noi, aflaţi în stare gravă, au fost transportaţi la spitale din alte judeţe, deoarece nu mai sunt locuri pentru ei la secţiile ATI de la spitalele suport Covid din judeţ. Unul dintre aceştia, susţine Sebastian Mezei (foto), directorul DSP Hunedoara, a decedat ieri.
Situaţia devine tot mai dificilă, după ce au apărut tot mai multe cazuri grave de bolnavi cu coronavirus în judeţ, spune Mezei. În aceste condiţii, medicii nu se încumetă să-i lase acasă pe pacienţi, să fie trataţi la domiciliu, pentru că au nevoie de terapie intensivă. În judeţ, sunt 11 locuri la sec­ţiile ATI, din cele şase unităţi medicale suport Covid, pentru bolnavii cu noul virus. În prezent, toate sunt ocupate, de aceea s-a apelat la ajutorul altor spitale.
„Din păcate, faţă de perioada martie-aprilie, acum s-au în­mulţit cazurile cu complicaţii. Capacitatea ATI este limi­tată la nivelul judeţului. Am fost nevoiţi să transferăm pa­cienţi care aveau nevoie de medicaţie şi de tratament în ATI, în alte judeţe. Am transferat pacienţi la Timişoara, Caracal, Mureş, Reşiţa, în funcţie de cum am fost ajutaţi de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei”, a declarat Sebastian Mezei.
În judeţ sunt şase unităţi declarate suport Covid, spitalele din Hunedoara, Orăştie, Haţeg, Vulcan, Lupeni, Sanatoriul Geoagiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.