Verificări ale DNA la Primăria Hunedoara

30 august 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial (ST) Alba Iulia au solicitat, în mai multe rânduri, documente de la Primăria Hunedoara. Surse din interiorul instituţiei au arătat că anchetatorii sunt interesaţi de cheltuielile investiţionale ale municipalităţii din perioada 2014 – 2016.

Nu a fost mulţumit de răspuns
Ieri, în şedinţa Consiliului local Hunedoara, consilierul local PER, Bogdan Giurgiu, i-a cerut primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, să confirme informaţiile respective. Edilul i-a răspuns evaziv, spunând că „se ridică documente de la toate unităţile administrativ teritoriale din ţară”. Contactat pe acelaşi subiect, Dan Bobouţanu a spus că toate aceste proceduri se desfăşoară la nivel instituţional şi au regim de confidenţialitate.
Răspunsul edilului nu a fost satisfăcător pentru consilierul local Bogdan Giurgiu, care ştia despre existenţa acestor cereri din partea procurorilor anticorupţie. „Totuşi, am vrut să mi se confirme acest lucru. Ştiam din surse din primărie că au fost solicitate documente de către procurorii DNA. Primarul s-a eschivat şi nu a dat un răspuns clar. Voiam să ştiu mai multe date. Din păcate, nu este obligat să ne dea un răspuns pe acest subiect”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Bogdan Giurgiu.

Banii au fost suplimentaţi
Din informaţiile noastre, actele au fost deja transmise către DNA – ST Alba Iulia, în copie. Documentele care reflectă finanţarea anumitor investiţii datează din perioada în care Primăria Hunedoara era păstorită de fostul primar Viorel Arion. Una dintre cele mai importante investiţii, finanţată în cei trei ani, prin accesarea unui credit, a fost Ştrandul „Corvina”. Suma iniţială cu care a fost câştigată licitaţia a fost suplimentată de către primărie, ajungându-se la un total de peste 9.000.000 de lei cheltuiţi pentru construirea ştrandului. Lucrarea a fost realizată de asocierea de firme Acomin – Metalcos, ştrandul fiind dat în folosinţă în prima parte a anului 2016.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Încă trei magistraţi hunedoreni vor la pensie

Cererile de pensionare continuă şi în Justiţie. Pe masa Consiliului Superior al Magistraturii au fost, ieri, mai multe asemenea solicitări,...

Bulina neagră, 31.08.2017

Daniela Lăncrăjan, directorul interimar al DSVSA Hunedoara Pentru că îi obligă pe subordonaţi să efectueze controale la firmele ale căror...

Gura lumii, 31.08.2017

Vorbesc gurile rele că un personaj din municipiul cu cetate şi care acum vrea să urce pe un post de...

Închide