Problemele la drumul către Sarmizegetusa Regia nu se mai termină

Natalia Bumbac

Drumul judeţean 705 A care duce la Sarmizegetusa Regia a fost, din nou, victima ploilor abundente, pe ultimii 18 kilometri dinspre cetatea dacică.
În seara zilei de 1 august, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara anunţau că debitul crescut al Râului Grădişte a rupt gabioane şi maluri din artera rutieră. Mai grav de atât, pe un sector de drum, situat la şapte kilometri în aval de alunecarea masivă de teren produsă săptămâna trecută, apa a rupt o porţiune semnificativă a unei benzi de circulaţie. DJ 705 A rămâne închis până când drumarii vor reuşi reabilitarea acestuia.
Ieri, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica stadiul lucrărilor din zonele afectate de calamităţile naturale de săptămâna trecută. „Pe sectoarele unde s-au produs alunecările de teren, drumarii au reuşit să degajeze carosabilul de tonele de pământ, de bolovani şi de zecile de trunchiuri de copaci aduse de pe versantul Feţele Albe. La intrarea în zona pietonală, aleea pavată a fost, la rândul ei, curăţată cu sprijinul angajaţilor de la Administraţia sitului şi a jandarmilor, urmând să fie refăcut acostamentul şi montate noi balustrade de protecţie. În zona în care apele umflate ale Râului Grădişte au distrus o porţiune din banda de urcare spre Sarmizegetusa Regia, încep în această după-amiază lucrări de consolidare şi de refacere a părţii carosabile”, a fost concluzia inspecţiei şefului Consiliului Judeţean pe drumul avariat. Acesta a mai arătat că drumul va fi redeschis abia când va prezenta siguranţă pentru beneficiari, restricţia fiind instituită printr-o hotărâre a CJ Hunedoara.
În vara anului 2016, drumul a fost rupt de viitură în mai multe locuri, devenind inaccesibil traficului rutier. Asta s-a întâmplat la scurt timp după ce 18 kilometri modernizaţi din bani europeni au fost daţi în folosinţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.