Ajutoare de la social-democraţii hunedoreni pentru sinistraţii din Vaţa de Jos

Sorina Popa

Social-democraţii hunedoreni au sunat adunarea şi au strâns 20.000 de lei pentru sinistraţii din comuna Vaţa de Jos. O echipă a organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, condusă de preşedintele Laurenţiu Nistor, a mers, ieri, din nou, în satele comunei afectate de inundaţii, pentru a-I ajuta cu bani şi apă pe cei care au avut de suferit din cauza viiturii.

Intervenţie la guvern
”Este greu pentru sătenii din cele trei localităţi din comuna Vaţa de Jos afectate de viitură. De aceea, nu am putut sta pasivi. Le mulţumesc colegilor mei, care în mai puţin de 24 ore, au strâns peste 20.100 de lei, iar pentru familia femeii care a murit am donat 2.000 de lei. Este clar că nu este un ajutor suficient. Dar, vom face eforturi pentru a-i ajuta cu materiale de construcţii. De asemenea, vom interveni la guvern pentru refacerea podurilor, podeţelor, caselor de aici. Îmi exprim tristeţea şi aduc condoleanţe familiei (n.r.-familia femeii decedate după ce a fost luată de viitură) pentru pierderea suferită. Ştiu ce înseamnă să fii inundat. Sunt convins că, împreună cu toţi colegii mei, vom face tot ce putem să atenuăm greutăţile celor încercaţi. Am adus peste 4.000 de litri de apă minerală sătenilor din localităţile afectate, pentru că fântânile au fost inundate. Le mulţumesc tututor instituţiilor care au intervenit. Îi asigur pe cetăţenii din Vaţa că suntem alături de ei”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, aflat ieri, la Vaţa de Jos.

Mobilizare totală
”Echipa PSD din judeţ s-a mobilizat astfel ca minimum ajutor pentru populaţia afectată să fie făcut, pentru a trece mai uşor la normalitate. O echipă a consilierilor PSD a fost prezentă aici la scurt timp după ce s-a produs calvarul. Continuăm să facem eforturi pentru a sensibiliza şi pe alţi oameni. Implicarea socială este deosebit de importantă. Vom reuşi să-i sprijinim pe oameni cu materiale pentru remedierea stricăciunilor”, a spus Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
”Sunt 120 de gospodării afectate. Au fost inundate case, anexe. Au fost distruse garaje, coteţe, cocini. Pagubele sunt de peste 2 milioane de lei. Sunt primar din 2004, dar nu am mai văzut aşa ceva. În 2005 a fost o creştere a pârâului Ciungani, dar nu aşa de tare ca acum. Acum, viitura a venit în jumătate de oră, a năvălit peste Basarabasa, Prăvăleni şi Ciungani”, a spus Milu Folescu, primarul comunei Vaţa de Jos.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.