Comunicat de presă al deputatului PSD Ilie Toma: Bilanţul Guvernului Dăncilă

PSD a fost mereu partidul care a avut grijă de oameni şi a luat măsuri pentru şi în sprijinul oamenilor. Acest lucru a fost evident şi la prezentarea bilanţului de şase luni a premierului Viorica Dăncilă. Guvernul a susţinut măsuri care consolidează economia, iar cel mai important vector al unei economii sănătoase este creşterea investiţiilor, în paralel cu scăderea şomajului.
Investiţiile publice au crescut cu mai mult de jumătate faţă de anul trecut, ceea ce demonstrează că investitorii străini consideră că România este o ţară stabilă. De cealaltă parte, şomajul a ajuns la nivelul minim istoric al ultimilor 10 ani. În decembrie 2016 şomajul era de 4,8 la sută, în decembrie 2017 şomajul era de 4,02 la sută, iar în iunie 2018 şomajul este de 3,48 la sută, sub pragul de 3,5 la sută.
De altfel, Guvernul a susţinut prin măsuri sigure domeniile strategice – sănătate, dezvoltare locală, infrastructură, educaţie, agricultură. În Sănătate, salariile medicilor au ajuns din urmă media europeană, în nici doi ani de guvernare PSD. Nici infrastructura medicală nu a fost uitată, în acest moment fiind aprobate, în paralel cu investiţii în aparatură medicală, cinci proiecte pentru parteneriat public-privat.
Prin PNDL s-au alocat fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii locale, fiind finaţate mii de obiective locale. Avem finalizate 939 km de drumuri judeţene şi comunale, 608 km conducte de apă şi canal, 243 de locuinţe.
În Educaţie, salariile profesorilor au crescut cu 23-25 la sută. În paralel, 145 de unităţi de învăţământ au fost modernizate şi 45 de creşe şi grădiniţe au fost construite de la zero.
Agricultura este un segment pentru care s-a muncit enorm. Fermierii au primit pentru prima dată subvenţiile la timp, a fost implementat programul „Antigrindină“, a continuat programul „Tomate din fermele Româneşti“, s-a investit constant în sistemul de irigaţii pentru prima oară de la Revoluţie, a fost reglementat programul de colectare a lânii.
Între cele mai importante măsuri sunt şi cele din zona socială. Astfel, a crescut punctul de pensie cu 10 la sută, au fost aprobate subvenţii lunare acordate angajatorilor pentru fiecare persoană fără loc de muncă angajată, precum şi primele de angajare; a fost majorată pensia minimă garantată; au crescut indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap. Iar măsurile vor continua pentru că PSD îşi propune ca în 2020 românii să aibă venituri mai mult decât decente pentru o ţară europeană.
Dintre programele care susţin tinerii şi mediul de afaceri regăsim „Investeşte în tine“, „Start-up nation“; ajutorul de stat acordat investiţiilor mai mari de trei milioane de euro. Au fost deja aprobate 13 proiecte majore de investiţii strategice, între care patru vizează infrastructura şi cinci domeniul sănătăţii.
PSD are un program de guvernare solid care vine în sprijinul fiecărui român. Iar acest lucru este evident în fiecare dintre măsurile şi programele adoptate.

Ilie Toma, deputat PSD de Hunedoara

3 comentarii la „Comunicat de presă al deputatului PSD Ilie Toma: Bilanţul Guvernului Dăncilă

 • 2 august 2018 la 22:05
  Legătură permanentă

  Multumim PSD (Liviu Dragnea , Laurentiu Nistor , Cristian Resmerita , Ilie Toma , …) pentru revenirea calcului impartiri la 20 pentru pensionari mineri !

 • 3 august 2018 la 5:20
  Legătură permanentă

  Dar daca un siderurgist a iesit la pensie avand numai 20 de ani la grupa 1 de ce nu i se recalculeaza scum tot dupa cei 20 de ani.
  La realizari trebuia sa puneti si spaga ce o luatila mital hunedoara!

 • 3 august 2018 la 15:55
  Legătură permanentă

  Extraterestrule…pe ce lume traiesti?!?!?!….Vine ia si ziua cand o sa dati socoteala pentru minciunile aruncate pe canalula ala de gura…..Poate iti da Dumnezeu nepoti ca si Dancila,sa fiti fericiti…..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.