Politica si administratie

PRM a rãmas în afara BEJ

05 sectii votare (7)

Nicolle Ebner

La tragerea la sorţi pentru completarea Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara, de marţi, 2 noiembrie, reprezentanţii filialei judeţene PRM Hunedoara au avut parte de ghinion.

Tragere la sorţi cu ghinion
Conform prevederilor legale, pe lângă judecători, BEJ trebuie completat cu reprezentanţi ai partidelor parlamentare şi neparlamentare, care au propus candidaţi la alegerile din 2009, pentru Preşedintele României. În şedinţa din data de 1 noiembrie, BEJ a validat reprezentanţii propuşi de PNL (Ion Macovei), Alianţa Politică PSD+PC (Dorel Rusu), PDL (Florian Toma) şi UDMR (Balogh-Botar Karoly Csaba). Pentru completarea BEJ cu reprezentanţi ai partidelor neparlamentare, a fost nevoie de tragere la sorţi, deoarece numărul formaţiunilor politice care s-au înscris la prezidenţiale a fost mai mare decât cel al locurilor libere. În urma tragerii la sorţi, BEJ a fost completat cu reprezentanţi ai PAS (Mihai Dinu), PER (Maria Turcean) şi PNG-CD (Dan Popoviciu). Se pare că ziua de marţi a fost una cu ghinion pentru PRM, deoarece numele lui Vasile Siminie nu a mai ajuns să fie scos din urnă, dar şi pentru Partidul Verde, care şi-a prezentat intenţia de a participa la tragerea la sorţi pentru completarea BEJ, după expirarea termenului legal.

72 de secţii suplimentare, speciale
În data de 7 octombrie 2009, a avut loc la Tribunalul Hunedoara desemnarea prin vot a preşedintelui şi membrilor BEJ Hunedoara. Aceştia sunt: judecător Adrian Ioan Sava – preşedinte; judecător Ioan Drăgan – locţiitor; judecător Eugen Ioan Ioja-membru. Din partea Autorităţii Electorale Permanente, a fost desemnată ca reprezentant în cadrul BEJ Hunedoara, Melinda Dako. Per ansamblu, BEJ Hunedoara este format din 11 membri: patru magistraţi, patru reprezentanţi ai partidelor parlamentare şi trei ai formaţiunilor politice care nu sunt în Parlament.
În judeţul Hunedoara vor fi amenajate, în total, 598 de secţii de votare, cu 72 mai multe decât la alegerile anterioare. Cele 72 de secţii suplimentare (câte una în fiecare din cele 69 de unităţi administrativ teritoriale din judeţ şi câte două în Hunedoara, Petroşani şi Geoagiu) sunt secţii speciale destinate votanţilor aflaţi în tranzit prin judeţul Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura