Vor avea căldură, dacă încasează facturile

 

01 Brad  7628

Adriana Năstase

Încasarea facturilor restante de la populaţie reprezintă soluţia identificată de autorităţile locale din municipiul Brad, pentru ca apartamentele din localitate să beneficieze de agent termic şi după jumătatea lunii decembrie.
„Populaţia are facturi restante în valoare de 700.000 de lei. În condiţiile în care banii la bugetul local sunt foarte puţini, încasarea sumelor datorate de cetăţeni la încălzire reprezintă soluţia viabilă pentru ca oraşul să poată avea căldură şi după data de 10 decembrie“, a declarat viceprimarul municipiului Brad, Aurel Circo.

Fonduri insuficiente
Furnizarea căldurii în apartamentele din Brad a fost începută doar din data de 31 octombrie, din cauza fondurilor insuficiente pentru achiziţia păcurei, combustibil folosit la producerea agentului termic în centrala oraşului.
Primăria Brad a alocat, din bugetul propriu, 340.000 de lei, cu care au fost cumpărate primele cantităţi de păcură, urmând ca autorităţile să solicite operatorului local de producere şi distribuţie a energiei termice să facă eforturi, în vederea recuperării banilor pe facturile restante de la populaţie. Bugetul municipiului Brad nu poate suporta toate costurile de producţie ale agentului termic, deoarece este grevat de prevederile Legii Munţilor Apuseni. Potrivit acestui act normativ, taxele şi impozitele locale sunt plătite de contribuabili doar la jumătate din valoarea lor. Din acest motiv, autorităţile locale îşi îndreaptă speranţa spre bugetul de stat, de la care au solicitat, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, alocarea sumei de 2 milioane de lei, pentru echilibrarea bugetului local şi compensarea cheltuielilor cu producţia de energie termică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.