Politica si administratie

Primãvara aceasta aduce operatorii pentru deponeul ecologic

Oana Mihnea05 Deponeu ecologic (4)

Se apropie tot mai mult momentul când vom afla cine sunt operatorii de salubritate care vor deservi cele patru zone ale judeţului, dar şi deponeul ecologic de la Bârcea Mare, în cadrul proiectului Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Hunedoara (SMID).
Potrivit informaţiilor furnizate de Ioan Prip, directorul executiv al ADI Deşeuri Hunedoara, caietele de sarcini pentru viitorii operatori sunt aproape gata. Până în 24 ianuarie a.c., acestea vor fi suplimentate cu toate cerinţele şi observaţiile din partea primăriilor, urmând ca în perioada 1-10 februarie să fie convocată şedinţa AGA pentru aprobarea lor în forma completă. „După ce se aprobă în AGA le vom transmite către toate primăriile din judeţ, ca să le treacă prin Consiliile locale. De fapt, este vorba despre un document de atribuire alcătuit din caietul de sarcini, fişa cu date achiziţii şi contractul model cu clauze şi anexe. Va exista câte un caiet de sarcini pentru fiecare din cele patru zone ale judeţului şi unul pentru deponeul de la Bârcea Mare. Probabil spre finalul lunii februarie va fi demarată licitaţia de atribuire a contractelor pentru operatori“, a declarat Ioan Prip.
Şi pentru deponeul ecologic, de care se ocupă Consiliul Judeţean, caietul de sarcini este la un pas de finalizare. „Este gata în proporţie de 95 la sută şi în perioada 25-29 ianuarie vom trimite documentele către ANRSC pentru verificare. Dacă nu sunt observaţii, la începutul lunii februarie îl punem pe SEAP. Chiar în această perioadă, o comisie de specialişti face recepţia finală la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor. Dacă nu vor fi contestaţii la licitaţia de atribuire a contractului, cel târziu în luna aprilie vom avea operatorul“, a precizat Dan Stoian, administratorul public al judeţului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura