www.mesagerulhunedorean.ro

Petru Mãrginean, validat drept candidat al liberalilor

Natalia Bumbac 02 petru marginean (2)

Primarul Petru Mărginean (foto) a fost validat de liberali drept candidat pentru Primăria Deva la alegerile locale din acest an. Candidatura a fost validată cu unanimitate de voturi de membrii Biroului Naţional Permanent al PNL, ne-a transmis deputatul Bogdan Ţîmpău, prezent la şedinţă. Acesta a adăugat că PNL Hunedoara îşi va lansa candidaţii pentru localele din 2016 în 31 ianuarie.
„Voi avea o campanie pozitivă”
Aşadar, Petru Mărginean intră în lupta electorală, având prima şansă în faţa adversarilor de a recâştiga fotoliul de primar, dată fiind organizarea alegerilor într-un singur tur. Dacă între timp, până la alegerile locale, nu va fi modificată legea electorală, printr-o ordonanţă de urgenţă, ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, aşa cum au propus, ieri, liberalii printr-o moţiune adresată guvernului. În plus, edilul Devei are câteva proiecte importante realizate pe perioada primului mandat, cu care va veni în faţa electoratului.
„Voi avea o campanie pozitivă, axată pe proiectele care au fost şi care ar trebui realizate în Deva. Cea mai mare reuşită din mandatul de primar este că în trei ani am atras 23 de milioane de euro din fonduri europene, faţă de 13 milioane de euro, atraşi în cinci ani, de către fosta administraţie a municipiului. Bani din care am realizat mai multe proiecte importante în Deva, cum ar fi izolarea termică a blocurilor sau proiectele de regenerare urbană. Voi fi în continuare un partener al cetăţenilor Devei, prin deschiderea şi transparentizarea actului administrativ, dar şi prin iniţierea de dezbateri publice şi de consultare a devenilor”, a declarat prin telefon edilul Devei.
80 la sută dintre promisiuni – respectate
Întrebat dacă şi-a îndeplinit toate promisiunile din primul mandat, Petru Mărginean a afirmat că în proporţie de 80 la sută a reuşit acest lucru. „Desigur, am şi nemulţumiri în ceea ce priveşte proiectele pe care nu am reuşit să le pun în practică. Aici fac referire la construirea unui cămin pentru persoanele vârstnice, de tipul centrelor sociale din statele europene. Voi face tot posibilul să găsesc finanţare pentru acest proiect în mandatul viitor. O altă prioritate rămâne finalizarea lucrărilor de restaurare a Cetăţii Deva, realizate în proporţie de 60 la sută, dată fiind complexitatea acestora”, a spus Petru Mărginean. Acesta a mai precizat că le mulţumeşte copreşedinţilor PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău şi Dorin Gligor, parlamentarilor Carmen Hărău, Mariana Câmpean şi Dorin Păran că îi sunt alături şi că au susţinut candidatura sa la Primăria Deva.

2 comentarii la „Petru Mãrginean, validat drept candidat al liberalilor

  • 19 ianuarie 2016 la 12:02
    Permalink

    Cu regret, daca nu sunt fete noi pe plan local, ci doar „clasicele hahalere”ale politicii, nu cred ca va mai continua suprematia liberala pe plan local..??

  • 19 ianuarie 2016 la 20:01
    Permalink

    Cum ar putea convinge o fata noua ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.