www.mesagerulhunedorean.ro

Coaja fructelor, panaceu

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Oare de ce multor persoane nu le place coaja merelor, a fructelor în general?
Dacă ar şti cât de multe beneficii ne aduce pentru sănătate, ar încerca să-şi schimbe puţin obiceiul sau gustul? Şi, din păcate, ne învăţăm şi copiii să consume fructe fără coajă, deşi este importantă pentru organism… Am văzut mulţi părinţi curăţând coaja fructelor, a merelor în principal, doar pentru a-i oferi copilului măcar un măr pe zi. În medicina tradiţională există multe tratamente cu coaja merelor, fiind considerată un fel de panaceu; mulţi o ştiu din vechime ca tratament adjuvant pentru psihoze şi schizofrenie iar studiile recente recomandă merele întregi în terapia cancerului… şi asta se întâmplă doar datorită conţinutului bogat într-un amestec de antioxidanţi, vitamine din complexul B şi săruri de magneziu, majoritatea aflate în straturile de la suprafaţa merelor. Să nu uităm strugurii roşii a căror coajă este destul de tare şi greu de mestecat. Ce este de făcut dacă nu ne intră pe gât nicicum coaja lor? Se poate opri coaja acestor fructe după ce am consumat miezul şi să o punem într-un fresh pe care să-l consumam tot… noi; sau: facem un fresh de la început cu strugurii roşii pentru a nu pierde ce este mai important în coaja lor: acel antioxidant atât de căutat acum şi în farmacii, resveratrolul. Nu uitaţi, este renumit acest antioxidant pentru că prelungeşte viaţa şi ne protejează inima de boli. Dar nu doar acesta este demn de amintit: pigmenţii care dau culoare închisă strugurilor au un efect foarte puternic în hepatitele virale. Mai gândiţi-vă puţin când intenţionaţi să aruncaţi cojile fructelor.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.