Politica si administratie

Primarul Oancea îşi prezintă realizările din acest mandat scurt

În luna Decembrie 2017 am primit votul dumneavoastră de încredere pentru muni­ci­piul Deva, prin proiecte concrete, menite să facă Deva frumoasă. Astfel, pornind la drum pentru a identifica starea reală in care s-a gasit administraţia locală, am apreciat ca fiind prioritar să îmi canalizez toate eforturile şi resursele pentru punerea pe un făgaş normal a lucrurilor.
Am găsit o primărie cu multe datorii, edilii care au administrat-o in perioada 2016-2017 nereuşind sa semneze nici un contract pe fonduri europene. A fost o cursă con­tra­cro­nometru in care au concurat obiectivele ini­ţiale, precum şi dezvoltarea de noi proiecte, astfel incât Deva nu a stat pe loc.
În timpul scurt avut la dispoziţie am atras 2 mari investitori străini, care prin centrul logistic de lângă Macon si fabrica de mobilă de la Sântuhalm vor duce la crearea unui număr de 1500 locuri de muncă.
A fost reabilitată o mare parte a zonei in­dustriale a Devei si a DN7 prin construirea de birouri şi centre logistice moderne, având la bază investiţii private de peste 100.000.000 euro.

Au fost finalizate două blocuri noi de lo­cuinţe sociale in zona Grigorescu care ur­mează a fi repartizate solicitanţilor, am în­ceput anveloparea blocurilor pe fonduri euro­pene, au fost finalizate două capele în Archia şi Cristur şi este in curs de execuţie capela din Bârcea Mică, în prezent fiind în curs de realizare şi reţeaua de alimentare cu gaz metan la nivelul satului Bârcea Mică, s-au asfaltat 20 de străzi, am inceput amenajarea de noi locuri de parcare în cartierul Doro­banţi, şi lângă Bancpost şi vom continua în fiecare cartier, am introdus iluminatul cu led, totodată se apropie de finalizare lucrările la cea mai modernă pistă de atletism din ţară, astfel reuşind să mo­dernizăm si sta­di­o­nul din Deva.
Am depus îm­preună cu e­chipa mea şi vreau să le mul­ţumesc pe această cale, un număr de 32 de pro­iec­te cu finanţare Euro­peană în valoare de a­pro­ximativ 70.000.000 euro, con­stând in ame­najarea centrului istoric, reabilitarea zonei urbane Dealul Ce­tăţii incinta I, con­strui­rea unei noi piste de bici­clete de 3 km, moder­nizarea sistemului de transport public şi achiziţia de vehicole elec­trice, construirea, reabilitarea şi moder­ni­zarea de grădiniţe şi şcoli, creşterea efi­cien­ţei energetice a blo­curilor din Deva.
Am reuşit să atragem foduri guverna­men­tale in valoare de 30.000.000 euro pentru con­struirea unei săli polivalente, renovarea Centrului Cultural “Drăgan Muntean”, cămi­nul cultural Cristur, Sală de sport la Şcoala genenerală nr.6.
Aceste proiecte sunt astăzi în curs de im­ple­mentare, iar la momentul finalizării vor face ca Deva să fie mai frumoasă, atractivă şi mai puternică.
Ca în orice construcţie însă, când începi să clădeşti e nevoie de timp să parcurgi toate etapele până ajungi în vârf, de aceea contez pe încrederea, înţelegerea şi răbdarea dum­neavoastră de a parcurge împreună etapele acestor proiecte care in unele cazuri se pot intinde şi câţiva ani.
Alături de o echipă solidă, competentă şi asumată, ne dorim să continuăm şirul pro­iec­telor începute pentru Deva, având obiective bine determinate pentru următorii patru ani, astfel încât, împreună cu sprijinul şi impli­carea dumneavoastră e timpul să aşternem Deva pe harta oraşelor care atrag investitori, turişti şi vizitatori, dar mai ales, motivează tinerii să rămâna sau să se intoarcă acasă.
De aceea, pentru că suntem intr-un mo­ment al alegerilor, vă rog să aveţi încredere in mine, să mă votaţi şi de asemenea să votaţi echipa liberală pentru Consiliul Local Deva şi pentru Consiliul Judeţean Hunedoara, pre­cum şi pe Dl.Adrian David la pre­şedintia Con­siliului Judeţean, du­pă părerea mea şi a mul­tora, cea mai profesio­nis­tă şi compe­tentă echipă de consilieri pe care o va avea Deva.

Florin Nicolae Oancea, primarul municipiului Deva

 

Comandat de PNL – Filiala Hunedoara
CMF – 21200012
Executat deMEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura