Am demarat lucrările de modernizare a străzii Coziei din municipiul Deva

15 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Astăzi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor şi a fost predat amplasamentul con­struc­torului pentru realizarea proiectului ,,Mo­der­nizare strada Coziei din municipiul Deva”.

Strada Coziei (foto) va fi modernizată pe o lungime de 1410 metri, între limita asfaltului existent şi strada Roci.
Strada a fost proiectată ţinând cont de vecinătatea locuinţelor din zonă şi de asigu­rarea accesului la fiecare gospodărie. Da­torită faptului că este abruptă şi este situată în zonă de deal, au fost proiectate declivităţi (pante) medii şi mici, depăşind izolat va­loarea de 10%. Drumul va avea o lăţime de 3,5 metri şi va fi delimitat de borduri.
Evacuarea apelor pluviale de pe suprafaţa carosabilă se va realiza în regim transversal, înspre partea stângă a drumului. Apele se colectează la marginea bordurilor, vor fi des­cărcate pe străzile laterale şi conduse la canalizare.
De asemenea, se vor amenaja trotuare din asfalt, pe ambele părţi ale drumului, cu o lăţime de 1 metru, în zonele unde este po­sibil.
În proiectul de modernizare a fost prevăzut şi un zid de sprijin în lungime de 120 de metri şi o înălţime de 2 metri pentru a asi­gura protejarea taluzului drumului pe partea dreaptă.
La final se vor executa lucrări de semna­lizare rutieră, marcaje, semne de circulaţie etc.
Termenul de execuţie a lucrărilor este de 6 luni. Valoarea totală a lucrărilor este de 1.434.807 lei fără TVA (lucrări pentru rea­lizare obiectiv şi asistenţă tehnică din partea proiectantului).
#LucrămPentruDeveni

Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Oancea îşi prezintă realizările din acest mandat scurt

În luna Decembrie 2017 am primit votul dumneavoastră de încredere pentru muni­ci­piul Deva, prin proiecte concrete, menite să facă Deva...

Vasile Hriţac: Clubul Sportiv CFR Simeria, o investiţie bună a primarului Emil Rîşteiu

Adriana Năstase Preşedintele Clubului Sportiv CFR Simeria, Vasile Hriţac (foto), susţine că „acest club este singurul de drept public din...

Demonstraţii de tenis în Parcul Cetăţii Deva

Devenii sunt aşteptaţi joi, 17 septembrie 2020, în Parcul Ce­tăţii Deva, la ora 18:00, la o de­monstraţie de tenis, în...

Închide