Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, despre frământările din PNL. “Nu ne abandonăm comandantul pe câmpul de luptă”

Sorina Popa

Frământările din interiorul PNL sunt un subiect pentru analiştii politici de la noi, ceea ce e şi normal. Va cădea Ludovic Orban, sau va conduce în continuare partidul?, aceasta-i întrebarea. Dacă unii colegi de-ai săi s-au grăbit să-l facă cu ou şi cu oţet, iată că unii liberali rămân loiali preşedintelui PNL. Unul dintre aceştia din urmă este Florin Oancea, primarul Devei.

A fost un risc asumat
„Valoarea fundamentală a Partidului Na­ţional Liberal este libertatea de gândire.Iar ceea ce ne face să fim un partid mare este uni­tatea. Noi, liberalii, ne asumăm, împ­re­ună, şi victoriile şi înfrângerile. ÎMPREUNĂ.
Împreună am traversat cea mai neagră şi tensionată perioadă de după 1989, când pandemia ne-a pus vieţile în pericol. În fiecare zi aflăm despre cineva drag care ne-a părăsit pentru totdeauna. Am pierdut oa­meni, am pierdut locuri de muncă, am pier­dut bucuria copiilor de a merge la şcoală, bu­curia de a ne întâlni cu părinţii şi cu prietenii, am pierdut viaţa noastră normală. În faţa acestei provocări fără precedent, România avea nevoie de o guvernare responsabilă, cu­rajoasă, eficientă. Partidul Naţional Liberal şi-a asumat această uriaşă responsabilitate, atunci când toţi stăteau pe margine şi strân­geau capital electoral din necazul oamenilor.
Împreună cu preşedintele PNL şi prim-mi­nistrul Ludovic Orban, noi ne-am asumat acest risc politic, de a guverna pentru a scoa­te ţara din pericolul major al acestei molime devastatoare. A fost o bătălie crâncenă, pentru că de deciziile noastre depindeau vie­ţile românilor. Ludovic Orban a reuşit să ne scoată cu bine din această încleştare.
Şi nu ne abandonăm comandantul pe câm­pul de luptă, când soarele începe să răsară. Am izbândit împreună, continuăm împre­ună!”, a scris edilul şef al reşedinţei de judeţ, Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

A lăsat-o mai moale
Ieri, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a revenit asupra declaraţiilor prin care îi cerea lui Ludovic Orban să plece de la şefia PNL, afirmând că nu are nimic personal cu el, ci doar cu felul în care şi-a exercitat po­ziţia de preşedinte.
„În tot interviul dat, şi mă bucur că m-aţi sunat pentru a face o lămurire, e o exprimare căreia trebuia să-i găsesc nişte sinonime. Asta cu lupul alfa e ok, dar am folosit la un moment dat o exprimare care nu mă carac­te­rizează şi ar fi trebuit să găsesc altă, legată de <<i s-a umflat capul>>. Nu e caracteristic limbajului meu, e un limbaj mai de stradă pe care îl regret. E singurul lucru din interviu pe care îl regret”, a spus Rareş Bogdan la DigiFM.
Întrebat dacă i-a cerut scuze lui Orban, acesta a spus: “N-am vorbit încă. O să vor­besc, pentru că n-am cu el ca persoană o pro­blemă, am cum şi-a exercitat poziţia de pre­şedinte. Nu am cu el ca om ceva. E o per­soană plăcută, putem bea ristretto împreună, un ceai. Alcool nu prea bem nici eu, nici el.”
Rareş Bogdan a afirmat duminică, într-un interviu pentru Aleph News, că liderul parti­dului, Ludovic Orban, conduce în mod dicta­torial PNL, impunând decizii şi ignorându-i pe ceilalţi liberali din conducerea partidului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare