Peste 70 de jucători de la Australian Open, plasaţi în carantină

Încă doi jucători înscrişi la turneul de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, au fost testaţi pozitiv la Covid-19, au anunţat, autorităţile australiene, ceea ce duce la zece numărul de infectări legate de turneul de la Melbourne.
În urma testărilor pozitive, 72 de jucători şi jucătoare au fost plasaţi în carantină strictă timp de 14 zile, fără a avea dreptul de a ieşi din camerele de hotel, după ce au fost con­tacţi în zborurile charter spre Australia.
Ministrul responsabil cu poliţia în statul austra­lian Victoria, Lisa Neville, a afirmat mier­curi că doi jucători şi două persoane care au legătură cu turneul au avut teste po­zitive în ultimele 24 de ore.
Peste o mie de persoane au sosit săp­tă­mâna trecută pe insula-continent cu 17 zbo­ruri charter organizate special de federaţia australiană de tenis. Mai multe cazuri po­zi­tive au fost anunţate în primă instanţă, după care au fost declarate negative, rămânând în cele din urmă zece infectări legate de turneu.
Doar jucătorii care nu au fost consideraţi caz contact în zborurile spre Australia au fost autorizaţi să iasă din camere cinci ore în fiecare zi pentru a se antrena. Mai mulţi jucă­tori, printre care şi românca Sorana Cîrs­tea, s-au plâns de condiţiile de carantină, dar au fost acuzaţi de presa australiană că au o atitudine egoistă, având în vedere că oraşul Melbourne s-a aflat până în octombrie timp de patru luni în carantină pentru a face faţă celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus.
Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, a fost amânat anul acesta faţă de datele sale obişnuite şi va avea loc între 8 şi 21 februarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare