Aproape jumătate din calea ferată de mare viteză Simeria-Gurasada este finalizată

20 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Ieri, reprezentanţii constructorilor liniei de cale ferată de mare viteză, Lot 3, Simeria – Gurasada, i-au prezentat prefectului jude­ţu­lui Hunedoara, Călin Marian, stadiul lucră­rilor pe acest tronson.
Asocierea „FCC Construccion” – „Astaldi” – „Convensa” execută în judeţul Hunedoara lu­crări de reabilitare şi construcţie a căii ferate de mare viteză, concomitent cu menţinerea circulaţiei feroviare. Lungimea totală a tron­sonului Simeria – Gurasada este de 42 km şi cuprinde modernizarea căii ferate, inclusiv construirea a 26 de podeţe, 18 poduri, 4 pasaje superioare şi 3 pasaje inferioare. Clă­dirile staţiilor de cale ferată din Simeria, Deva, Mintia şi Ilia vor fi, de asemenea, mo­dernizate sau reconstruite.
Beneficiarul acestor lucrări, finanţate de Uniunea Europeană, este Compania Naţio­nală de Căi Ferate „CFR” S.A. iar, potrivit pro­iectului, linia ferată de mare viteză (Simeria -Gurasada) urmează să intre în exploatare feroviară în anul 2023.
Prefectul a fost informat în detaliu despre stadului proiectului. Până acum, reabilitarea căii ferate şi construcţia podurilor, podeţelor, pasajelor şi a clădirilor noi din staţii este realizată în proporţie de 40 la sută.
Totodată, având în vedere că această investiţie este foarte importantă atât pentru reţeaua feroviară a României cât şi pentru judeţul Hunedoara, prefectul Călin Marian i-a asigurat pe constructori de tot sprijinul pe care Instituţia Prefectului, în limitele prevă­zute de lege, îl poate oferi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, despre frământările din PNL. “Nu ne abandonăm comandantul pe câmpul de luptă”

Sorina Popa Frământările din interiorul PNL sunt un subiect pentru analiştii politici de la noi, ceea ce e şi normal....

Peste 70 de jucători de la Australian Open, plasaţi în carantină

Încă doi jucători înscrişi la turneul de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, au fost testaţi pozitiv...

HALTERE. România riscă noi suspendări şi absenţa de la Tokyo

Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a comunicat recent că încă doi halterofili, românul Dumitru Captari (foto) şi kazahul Nijat Rahimov,...

Închide