Aproape jumătate din calea ferată de mare viteză Simeria-Gurasada este finalizată

Adriana Năstase

Ieri, reprezentanţii constructorilor liniei de cale ferată de mare viteză, Lot 3, Simeria – Gurasada, i-au prezentat prefectului jude­ţu­lui Hunedoara, Călin Marian, stadiul lucră­rilor pe acest tronson.
Asocierea „FCC Construccion” – „Astaldi” – „Convensa” execută în judeţul Hunedoara lu­crări de reabilitare şi construcţie a căii ferate de mare viteză, concomitent cu menţinerea circulaţiei feroviare. Lungimea totală a tron­sonului Simeria – Gurasada este de 42 km şi cuprinde modernizarea căii ferate, inclusiv construirea a 26 de podeţe, 18 poduri, 4 pasaje superioare şi 3 pasaje inferioare. Clă­dirile staţiilor de cale ferată din Simeria, Deva, Mintia şi Ilia vor fi, de asemenea, mo­dernizate sau reconstruite.
Beneficiarul acestor lucrări, finanţate de Uniunea Europeană, este Compania Naţio­nală de Căi Ferate „CFR” S.A. iar, potrivit pro­iectului, linia ferată de mare viteză (Simeria -Gurasada) urmează să intre în exploatare feroviară în anul 2023.
Prefectul a fost informat în detaliu despre stadului proiectului. Până acum, reabilitarea căii ferate şi construcţia podurilor, podeţelor, pasajelor şi a clădirilor noi din staţii este realizată în proporţie de 40 la sută.
Totodată, având în vedere că această investiţie este foarte importantă atât pentru reţeaua feroviară a României cât şi pentru judeţul Hunedoara, prefectul Călin Marian i-a asigurat pe constructori de tot sprijinul pe care Instituţia Prefectului, în limitele prevă­zute de lege, îl poate oferi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare