Primarul Lupeniului, acuzat cã ascunde datoria publicã

19 octombrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

  Carmen Cosman

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, trebuie să explice instanţei de judecată cu cât a îndatorat administraţia publică. Un consilier local l-a dat în judecată, după ce demersul său pe Legea 544 nu a avut succes.
 

Cerere fără răspuns
Constantin Brânduşe, consilier local PNL, vrea să ştie care este datoria acumulată de Primăria Lupeni. Iniţial, s-a adresat administraţiei publice pe cale amiabilă şi a cerut datele în baza Legii 544, privind accesul la informaţiile publice. Nu a primit răspunsul aşteptat şi, în consecinţă, a apelat la ajutorul instanţei. Procesul este pe rolul Tribunalului Hunedoara şi are termen în data de 20 octombrie. „Am făcut cerere pe Legea 544, pentru a vedea din ce este compusă datoria la închiderea bugetară din 2009, respectiv cele 25. 500.000 de lei, care sunt furnizorii. Am dorit să ştiu care sunt plăţile către firma de curăţenie, fiindcă este o problemă cu curăţenia străzilor în Lupeni, dar şi cine sunt consilierii domnului primar şi cu cât sunt plătiţi”, spune Brânduşe. Cererea  a fost formulată în scris în luna august, dar în loc de răspunsurile solicitate, acesta a aflat că o parte a informaţiilor sunt secrete bine păzite.

A apelat la Tribunal
 „După 30 de zile, am primit o adresă prin care mă informa că mare parte din date sunt secrete, iar pentru care nu sunt secrete, să mă duc la sala de lectură. Urmând procedura, am depus o reclamaţie administrativă la primar, la care trebuia să-mi răspundă în 15 zile, dar nu mi s-a comunicat nimic, după care am depus toate actele la Tribunalul Hunedoara”, mai declară Constantin Brânduşe. Potrivit unor informaţii, Primăria Lupeni, împreună cu firma din subordinea Consiliului Local, Universal Edil, ar avea datorii ce se apropie de 50.000.000 de lei, în care este inclus şi un credit contractat de administraţia publică şi încă nereturnat.
Primarul Cornel Resmeriţă, acuzat că ţine datele la secret, nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.
Şi prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, a cerut ajutorul poliţiei, pentru a putea verifica nişte documente ale Primăriei municipiului Lupeni, legate de concesionarea unor terenuri în Staţiunea Straja. Termenul legal de 45 de zile a fost depăşit, dar primarul de aici, Cornel Resmeriţă, nici nu vrea să audă de solicitarea prefectului.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sorin m. spune:

    cu liliana tolas domnilor din PSD vreau sa va spun ca deja sunteti perdanti.nu este altceva de cat o vanatorita de posturi.in rest…pauza!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
O „perfectă” s-a împiedicat, trei au defilat

Victorioasă în toate meciurile disputate în primele opt etape, AS FC Cristur a făcut primul pas greşit în runda a...

Centru modern de dializă la Petroşani

Ridicarea unui centru de dializă, amplasat în incinta Spitalului de Urgenţe din Petroşani, se datorează unei investiţii particulare, devenită realitate...

De la Beriu, numai de bine

Chiar dacă lucrurile, la nivel naţional, nu stau tocmai „pe roze“, ne bucurăm să constatăm că pe ici, pe colo,...

Închide