Politica si administratie

Primarul Hunedoarei către elevi: Ajutaţi-ne şi vom face tot ce se poate să scoatem drogurile din oraş

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), a lansat ieri, cu prilejul deschiderii anului şcolar, un mesaj împotriva consumului de droguri şi a violenţei în şcoli, în contextul în care, săptămâna trecută, două fete din oraş au fost victimele unor agresiuni comise asupra lor de mai multe minore cu vârs­te­le până în 14 ani.

Să anunțe Poliția
El a cerut elevilor să anun­­ţe Poliţia Locală sau Poliţia Naţională atunci când în preajma şcolilor vor în­tâlni per­soa­ne care se ocupă cu vân­zarea subs­­tanţelor in­ter­zise, urmând ca autorităţile să in­ter­vină în si­tu­a­ţiile semnalate de către ti­neri. „Dro­gurile reprezintă un aten­tat la sănătatea voastră. Atunci când dealerii care există şi prin oraşul nostru îşi vor face simţită prezenţa în ju­rul şcolii voas­tre, să nu vă fie teamă să anunţaţi Poliţia Locală şi Poliţia Naţională şi ne vom ocupa noi de aceşti oameni care vă fură sănătatea şi viitorul. Ajutaţi-ne şi vă promit că vom face tot ceea ce depinde de ad­mi­nis­traţia locală să scoatem drogurile din oraş, aceste droguri care vă în­de­părtează de şcoală şi de viitorul vostru frumos”, le-a transmis elevilor primarul municipiului Hunedoara.

Nu ca interlopii
Totodată, el s-a adresat părinţilor şi ele­vilor, solicitându-le copiilor să se res­pecte unii pe alţii, să renunţe la violenţa verbală şi fizică şi să nu se manifeste ca „interlopii din filme”. „Dragi părinţi, gre­şelile copiilor sunt greşelile noastre ca adulţi. Atunci când îi judecăm pe copii, să ne judecăm pe noi prima dată pentru că nu am avut grijă de ei. Cei mai mulţi din­tre voi aţi văzut de curând un eve­ni­ment extrem de neplăcut şi cred că v-a îngrozit pe fiecare dintre voi, chiar dacă unii nu o recunosc: violenţa în şcoli nu tre­buie să existe! Faceţi-vă prieteni, res­pec­taţi-vă unii pe alţii, admiraţi-i pe cei care învaţă şi încercaţi să-i ajungeţi din urmă. Acesta trebuie să fie scopul vostru, nu acela de a vă urî unii pe alţii, de a vă ma­nifesta ca interlopii din filme”, a punc­tat Bobouţanu, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare. De asemenea, primarul municipiului Hunedoara a pre­ci­zat că administraţia locală investeşte foar­te mult în educaţie şi că în foarte scurt timp toate şcolile din oraş vor fi reabilitate, fiecare unitate de învăţământ fiind cuprinsă în proiecte cu finanţări europene.