Politica si administratie

Primarul Florin Oancea: Condițiile în care învață copiii noștri sunt o prioritate pentru administrația publică locală

Adriana Năstase

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltan Cseke a anunțat că ministerul pe care îl conduce va finanța 174 de noi in­vestiții, în 94 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Fonduri europene

Pe lista contractelor semnate de ministru, municipiul Deva se regăsește cu două noi obiective cuprinse în Com­ponenta C5 – Runda 2 – Valul renovării. Este vorba de renovarea energetică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2, Aleea Scărișoara, nr. 3 – valoarea finan­țării este de 3.017.813 de lei și reno­va­rea energetică a Grădiniței cu Program Normal nr. 3, Aleea Teilor– valoarea fi­nan­țării este de 3.695.703 de lei. „Aces­te proiecte se alătură celorlalte investiții în unitățile de învățământ din municipiul Deva, realizate cu fonduri europene ne­ram­bursabile. Condițiile în care învață copiii noștri sunt prioritare pentru ad­mi­nis­trația publică locală”, a declarat Florin Oancea (foto), primarul munici­piului Deva.

 

Declarate eligibile

Pe lângă aceste două proiecte care vizează unitățile de învățământ din reședința județului, municipalitatea a mai semnat și proiectele „Renovarea ener­getică a Grădiniței cu Program Prelungit nr.7-Aleea Patriei, în valoare de 1.087.660 de euro, „Renovarea ener­getică a Școlii Generale situate pe bdul Dacia, nr.8-aparținând Liceului Teh­no­logic Transilvania, în valoare de 1.930.513 euro, „Renovarea energetică a Grădiniței și a Clădirii Liceului de Arte Sigismund Toduță, în valoare de 1.657.194 euro. Sumele sunt consis­tente, iar rezultatul în vom vedea în viitor.
De asemenea, mai sunt alte proiecte aflate în evaluare la ministerele de re­sort. Este vorba, printre altele, de in­ves­tițiile „Renovarea energetică a Clădirii Liceului de Arte Sigismund Toduță, str. Horea nr. 2, un proiect de aproape 2 milioane de euro, declarat eligibil. Apoi, mai avem „Renovarea energetică a Școlii ge­nerale de pe strada Bejan, nr. 10, apar­ți­nând Liceului Tehnologic Ener­ge­tic Dragomir Hurmuzescu, de peste 1,8 milioane de euro. În evaluare se mai află și proiectul „Renovarea energetică a Clădirii Internatului aparținând Cole­giu­lui Național Pedagogic Regina Maria, care se ridică la 1,34 milioane de euro.
Să mai notăm că în acest an, mu­ni­cipiul are cel mai mare buget din istoria Devei. „În decembrie 2017, când am ajuns primar, bugetul Devei era de 37 de milioane de euro. Acum este de peste 113 milioane de euro”, a adăugat edilul șef al Devei.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura