Primarul Emil Rîşteiu: Investiţia Bosch se face în Simeria!

27 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Primarul Simeriei, Emil Ioan Rîşteiu (foto), susţine că investiţia firmei Bosch, în fabrica de maşini de spălat rufe, se realizează. Asta, după ce producătorul german a obţinut anul trecut autorizaţia de construire, dar nu a început lucrările.
MESAGERUL HUNEDOREAN i-a adresat câteva întrebări primarului oraşului Simeria.
– Domnule primar, investiţia Bosch va mai fi realizată în Simeria? S-a dat autorizaţia de construire, cât timp e valabilă aceasta?
– Da, investiţia Bosch se va mai realiza la Simeria. Autorizaţia de construire este valabilă până la 10 noiembrie 2019. Dacă nu încep lucrările până atunci, pot solicita o prelungire de şase luni, cu plata a 25 la sută din valoarea autorizaţiei de construire.
– Ce alte investiţii străine sunt în plan să se facă în Simeria? Vin şi alţi investitori? Aşa se aude.
– Da, sunt discuţii, dar deocamdată nimic nu este concret. Vom anunţa doar în momentul când vom avea ceva sigur. Evident, ne dorim cât mai multe investiţii în oraş şi muncim pentru asta.
– Aţi declarat, în repetate rânduri, că susţineţi învăţământul dual, având în vedere că la Simeria funcţionează un liceu cu profil feroviar.
– Da, susţin învăţământul şi susţin parteneriatele existente ale liceului. Deşi liceul are în denumirea sa termenul de „Feroviar“, acesta are specializări diverse, ce nu au legătură neapărat cu specializarea aceasta.
– Ce proiecte de investiţii sunt în derulare în oraşul pe care-l conduceţi?
În momentul de faţă sunt mai multe proiecte de investiţii, aflate în diverse faze de lucru, printre care: reabilitări de drumuri, reabilitări reţeaua de apă, reabilitări de grădiniţe, locuri de joacă pentru copii şi parcuri, anvelopări de blocuri, amenajare intrarea în oraş, supravegherea video etc.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Scandal în Consiliul Local, pe tema construirii unei clinici în Deva

Scandal ieri, în şedinţa Consiliului Local Deva, în absenţa primarului Florin Oancea, care era plecat în delegaţie. De fapt, au...

Societatea Deva Gold a depus deja garanţia de un milion de dolari pentru reîmpădurirea terenului din comuna Certeju de Sus. Cine nu vrea ca investiţia auriferă de la Certej să pornească?

Situaţia financiară a comunei Certeju de Sus nu este una roz. Asta, deşi pe vremuri, aceasta era una dintre cele...

Zilele Comunei Luncoiu de Jos, la 580 de ani de atestare documentară

Mâine şi poimâne, distracţia estivală se mută la Luncoiu de Jos, acolo unde va avea loc o nouă ediţie a...

Închide