Scandal în Consiliul Local, pe tema construirii unei clinici în Deva

27 iunie 2019 | 4 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Scandal ieri, în şedinţa Consiliului Local Deva, în absenţa primarului Florin Oancea, care era plecat în delegaţie. De fapt, au fost mai multe, dar astăzi vă relatăm doar cel privind aprobarea documentaţiei Plan Urbanistic Zonal pentru realizarea unui centru medical pe Strada Mihai Eminescu. Consilierul local Răzvan Mareş (foto, în stânga) a reuşit să-l enerveze pe administratorul public al reşedinţei de judeţ, el găsindu-şi altă ţintă, în absenţa edilului şef.

Şeful Serviciului Urbanism, bâlbâieli şi atât
„Sunt câteva zeci de semnături ale vecinilor, care nu sunt de acord să se facă acest centru medical. Sunt 58 de locuitori din zonă care vor fi îngrădiţi să mai construiască în acea zonă, pentru că aşa spune legea. Aceştia nu sunt de acord să se ridice un centru medical acolo. Este vorba de o construcţie P plus două nivele. În primărie nimeni nu ştie ce se face. Investiţia respectivă a primit în comisia de urbanism a Consiliului Local aviz negativ. În zonă, nu este voie să se ridice imobile mai înalte de două etaje. Or, în proiectul clinicii de care vorbim, sunt, de fapt, trei etaje”, a spus consilierul local Răzvan Mareş.
Mihai Fântână, şeful Serviciului Urbanism din Primăria Deva, nu a putut, în şedinţa de consiliu, să lămurească situaţia şi să spună clar de ce se doreşte să se construiască respectivul centru medical, în condiţiile în care nu se ştie dacă legea este respectată.

„Totul este legal“
Administratorul public al municipiului Deva, Vasilică Potecă (foto, în dreapta), a afirmat că „azi (n.r. ieri) am decis că pe acel teren se va construi un centru medical. Hotărârea a trecut, a fost aprobat PUZ-ul. În ceea ce priveşte legalitatea, totul este în regulă. Sunt case în zona aceea, dar se respectă distanţele dintre proprietăţile private”, a spus Potecă.
În acel moment, Mareş a încercat să-l oprească pe administratorul public să mai facă declaraţii. „Domnule Mareş, vă rog să ne lăsaţi să discutăm. Dumneavoastră sunteţi şi ziarist, şi turist, sunteţi doi într-unul“, i-a spus Vasilică Potecă lui Mareş. „Nu facem bâlci aici. Domnule Mareş, ai lăsat o mare nenorocire în primărie. Nu discut cu tine“, l-a repezit Potecă pe Mareş la finalul şedinţei.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. cezar spune:

  Nu-i de mirare ce se intampla! Intr-un oras cu politicieni corupti a venit un asa-zis doctor oftalmolog submediocru care reuseste sa-i orbeasca pe toti! In ***ând o sa fie bezna…

 2. Ilie dobra spune:

  Ai uitat sa spui si de polițiștii si pompierii corupți !!! Au ajuns toți tolobonii de pe sate conducătorii orașului …

 3. Deva praf spune:

  Alti construiesc zgarie nori de 100 de etaje si voi va certati cu tiganu ala urat de mares , nu ma mir ca deva e asa saraca

 4. Christelle spune:

  Vasilică Potecă cred că habar nu are despre ce vorbeşte. Oricum care este fişa postului pt. administrator public al oraşului, în a afară de a primi un salariu imens? Aş dori să aflu ce-l recomandă pe acest personaj să ocupe funcţii bine plătitte de bugetar…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Societatea Deva Gold a depus deja garanţia de un milion de dolari pentru reîmpădurirea terenului din comuna Certeju de Sus. Cine nu vrea ca investiţia auriferă de la Certej să pornească?

Situaţia financiară a comunei Certeju de Sus nu este una roz. Asta, deşi pe vremuri, aceasta era una dintre cele...

Zilele Comunei Luncoiu de Jos, la 580 de ani de atestare documentară

Mâine şi poimâne, distracţia estivală se mută la Luncoiu de Jos, acolo unde va avea loc o nouă ediţie a...

Incendiu puternic la dealerul Dacia din Valea Jiului

Focul a cuprins clădirea de birouri şi atelierul de reparaţii auto al dealerului Dacia din Petroşani. Un angajat a suferit...

Închide