Primarul din Hărău a trecut la fapte mari

Magdalena Şerban

Supărare nevoie mare la Hărău. Primarul de aici, Dorin Ioan Jibetean (foto), nu mai vrea să accepte ca unele persoane juridice să dea cu flit achitării impozitelor la bugetul de stat. Aşa că a luat măsuri drastice în ceea ce-i priveşte pe câţiva rău platnici.

„Am pus piciorul în prag”

“Dacă persoanele fizice şi-au achitat taxele, fără să ne facă probleme, nu acelaşi lucru pot să spun despre cele juridice, unele având un obicei cronic de a nu-şi plăti impozitele reglementate prin cadru legal. Am trimis înştiinţări şi somaţii, iar acum am început demersurile pentru executarea silită a acestora, aşa cum prevede legea. În total, sunt 30 de societăţi active la nivel de comună, dintre acestea, cinci fiind cu datorii rămase de anul trecut şi chiar mai vechi”, a precizat edilul-şef al comunităţii din Hărău.

Pe lângă probleme, şi câteva bucurii

Chiar dacă puşculiţa se cam clatină acum, la final de an, primarul nu concepe să-şi frâneze investiţiile. ,,Am finalizat reparaţiile interioare şi exterioare la şcoala generală din satul-centru. Avem lucrări de modernizare la capela din Banpotoc. Aici, avem cumpărată o clădire care trebuie pusă la punct. Preconizez că o vom da în folosinţă în cursul lunii curente, adică după amenajare. O să mai avem o capelă în Chimindia, proiectul fiind făcut. Va fi construit un edificiu nou, începând cu primăvara ce vine. Ne mai rămâne să facem una la Bârsău, şi aici având proiect, dar trebuie ridicată. Referitor la branşamentele la reţeaua de apă, la aproximativ 30 la sută din totalul celor 880 de gospodării, acestea sunt efectuate. Am început cu satele Hărău şi Banpotoc, iar după 15 noiembrie, urmează Chimindia şi Bârsău. Cheltuielile de branşare sunt suportate, integral, de către primărie. Apa e adusă în curtea oamenilor”, a mai arătat primarul comunei Hărău.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare