Actualitate

Sute de semnături strânse împotriva deponeului de gunoi

Sorina Popa

Aşa cum anunţaseră deja, locuitorii din apropierea Devei au strâns semnături împotriva construirii deponeului de gunoi ecologic de la Bârcea Mică, în zona denumită de localnici „La copaci”.

Drumul va trece şi prin Băcia
Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi, după ce 13 aleşi locali deveni au aprobat transferul unei suprafeţe de teren către Consiliul Judeţean, în vederea realizării acestei investiţii.  Sute de semnături au fost strânse de la locuitori din Cristur, Bârcea Mare, Bârcea Mică, Băcia şi Peştişu Mic, aceştia nefiind de acord cu un deponeu ecologic de gunoi în acea zonă. Cei din Băcia nu vor ca drumul care va duce către deponeu să străbată comuna lor, de aceea, s-au unit cu cei din localităţile din împrejurimi în demersul lor.

Prea aproape de case
„Locul unde vor să construiască groapa de gunoi este înconjurat de gospodării. Este chiar în vârful dealului. Vă daţi seama, când bate vântul, tot mirosul vine înspre case. Apoi, dacă se construieşte deponeul, vom avea numai probleme, toţi care stăm aici”, a declarat Ioan David, din Cristur.
Locuitorii de aici mai susţin că va fi plin de ţigani, dacă se face investiţia, şi de ciori. Nemulţumiţii spun că, după ce se va aproba şi hotărârea Consiliului Judeţean pentru demararea investiţiei respective, atunci, vor începe protestele şi vor da în judecată instituţia judeţeană.

În suprafaţă de 30 de hectare
Consilierii locali deveni au aprobat recent transmiterea unei suprafeţe de 97.100 de metri pătraţi de teren, din domeniul public al municipiului Deva, în domeniul public al judeţului Hunedoara şi în administrarea Consiliului Judeţean, pe terenul respectiv, urmând să se construiască deponeul ecologic de gunoi al judeţului.  Deponeul ecologic este o investiţie care costă 70 de milioane de euro, plus TVA, aproape întreaga sumă fiind din fonduri europene. Ultima decontare a construcţiei va trebui să se facă până în iulie 2015. Suprafaţa pe care se va ridica groapa ecologică de gunoi este de 30 de hectare, dintre care 10 hectare ale CJ, 10 hectare de la Unitatea Militară din zonă şi cele 10 hectare de la CL Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura