Povestea tragică a Alinei din Hondol

Cristina Ghenea

Un scandal imens a izbucnit pe marginea poveştii tragice a unei tinere din satul Hondol, comuna Certeju de Sus, după ce tatăl acesteia s-a plâns la Poliţie că fiica i-ar fi fost violată de nişte consăteni. Oamenii spun că, de fapt, tânăra era ţinută sub sechestru de propriul părinte, de ani de zile. Cert este că fata suferă de afecţiuni neuropsihice iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla care este, de fapt, adevărul.

Acuzaţii reciproce de viol  

Ion Grigoriţă, în vârstă de 52 de ani, susţine că fiica sa Alina, de 26 de ani, a fost violată în cursul săptămânilor trecute, în timp ce el lipsea de la domiciliu. Se pare că tânăra este bolnavă şi nici nu se poate ridica din pat, iar tatăl ei le-a declarat poliţiştilor că doi consăteni au profitat de situaţia în care aceasta se află, şi de faptul că era singură acasă, şi au intrat abuziv în locuinţă, pentru a o viola. Problema, însă, este că bărbatul figurează, şi el, în evidenţele medicale a persoanelor cu afecţiuni neuropsihice, iar oamenii din localitate susţin că are mari probleme de comportament şi că el este, de fapt, cel care îi face rău fiicei sale. „Domnul respectiv susţine că în sat este o haită de 16 persoane care i-au violat fosta nevastă. Acum, spune că eu şi fratele meu i-am violat fiica bolnavă, dar nici vorbă de aşa ceva. O ţine acolo închisă în condiţii mizere, n-am mai văzut-o de câţiva ani de zile, nici măcar prin curte, închide casa şi porţile cu lacătul şi umblă prin sat cu securea în mână”, a precizat unul dintre tinerii acuzaţi de tatăl fetei.

O situaţie mai încurcată decât pare

Consătenii bărbatului spun că povestea familiei Grigoriţă este, de fapt, mult mai încâlcită decât pare. Alina nu este singura fiică a lui Ion, căci acesta mai are o fată care a rămas, însă, în grija mamei, după divorţ. Iar fosta lui soţie i-a fost, înainte de a fi căsătoriţi, mamă vitregă. Acum, femeia (n.r. în vârstă de 67 de ani) locuieşte la câţiva paşi de casa bărbatului şi susţine că acesta era violent şi cu ea, şi că o ţinea închisă în casă mai mereu. Bărbatul, însă, spune că sătenii îi intră abuziv în gospodărie şi îşi păzeşte proprietatea punând lanţuri şi lacăte pe porţi, dar şi sperietori în curte, şi lăsând mesaje descurajatoare la intrare: „Dacă nu credeţi că eu sunt veţi muri în păcatele voastre” – stă scris pe una din porţile de la intrarea în curtea sa.

Fata a fost internată la spitalul din Zam

Ieri, vreme de peste o oră, un echipaj de Poliţie şi unul de la Ambulanţă au stat la poarta bărbatului, pentru a fi primite să verifice starea fiicei sale. Acesta a declarat că este ceva normal să-şi încuie copila în casă, pentru a o proteja de cei ce vor să intre peste ea, să-i facă rău. Totuşi, susţine că nişte tineri din sat au reuşit să deschidă lacătele, cu chei potrivite, şi au abuzat-o pe tânără. Nu a vrut, iniţial, să lase autorităţile să-şi facă treaba, dar în cele din urmă, a fost convins de medici să îi primească în casă, iar tânăra a fost luată şi dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, din Deva, pentru investigaţii medicale amănunţite. Potrivit oamenilor legii, examenul medico-legal arată că fata nu prezintă urme specifice unui viol şi că nici nu a întreţinut, anterior, un raport sexual, nici voluntar, nici împotriva voinţei sale. Poliţiştii au sesizat serviciul social specializat din cadrul Primăriei Certeju de Sus, pentru a lua măsurile de protecţie socio-medicală adecvate, iar tânăra a fost internată temporar în Spitalul de Neuropsihiatrie Zam.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare