Primarul din Băcia a pierdut în faţa aleşilor locali

  Sorina Popa

Scandalul construcţiei gropii ecologice de gunoi de la Bârcea Mare nu s-a terminat. La final de an, aleşii locali din comuna Băcia nu au fost de acord să voteze un proiect de hotărâre, iniţiat de edilul şef Nicolae Panţa (foto), prin care un drum vicinal să fie trecut în administrarea Consiliului Judeţean, pentru a putea fi folosit după ce se construieşte deponeul ecologic.

Nu vrea referendum
Cu şapte voturi „pentru“ şi patru „împotrivă“, primarul Panţa nu a avut câştig de cauză, fiind neceare două treimi, pentru că era vorba de patrimoniul comunei. Drumul respectiv, lung de trei kilometri, urmează să fie folosit pentru transportul gunoiului la groapa ecologică de gunoi care va fi realizată la Bârcea Mare, fără ca maşinile să fie nevoite să intre prin comuna Băcia.
„Proiectul cu drumul l-am iniţiat pe baza solicitării Consiliului Judeţean. Deponeul ecologic nu va fi construit pe teritoriul comunei noastre, nu ştiu de ce oamenii nu vor această investiţie. Dacă drumul respectiv nu va trece în administrarea Consiliului Judeţean, atunci, locuitorii comunei noastre nu vor mai beneficia de anumite facilităţi”, a declarat primarul Nicolae Panţa.

Îi face plângere penală
Pe de altă parte, consilierul local Voicu Sala îl acuză pe primarul comunei Băcia că nu a dat curs solicitării de a discuta, în consiliul local, despre problema respectivă. „Primarul refuză să organizeze referendum pentru groapa de gunoi. Asta, deşi într-o şedinţă din noiembrie anul trecut, s-a votat pentru organizarea unui referendum pe această temă. Primarul ne-a spus că noi, consilierii, nu avem voie să iniţiem un asemenea proiect. Habar nu are ce vorbeşte. Apoi, când i-am spus edilului şef că greşeşte, ne-a zis că el nu poate lucra sub presiune. Nu se poate să se lucreze în acest mod într-o primărie. Îi voi face plângere penală primarului, dar şi secretarul comunei, pentru că refuză să pună în aplicare o hotărâre de consiliul local”, a declarat Voicu Sala.

One thought on “Primarul din Băcia a pierdut în faţa aleşilor locali

  • 7 ianuarie 2013 la 13:36
    Permalink

    Rog pe oricare dintre cetatenii comunei sa ma invite la orice discutie legata de deponeul de la Bircea pentru a incerca impreuna sa dezbatem atit avantajele cit si dezavantajele acestei investitii de 30 milioane de euro.
    Va astept la primarie

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare