Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, învestit pentru al cincilea mandat

Adriana Năstase

Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, a fost învestit, vineri, în funcţie. El se află la al cincilea mandat de primar al acestei comune. La ceremonie au fost prezenţi prefectul judeţului, Călin Marian, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Vetuţa Stă­nescu, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, Vasilică Potecă, fost administrator public al comunei Ilia, fost prefect, candidat pentru Senat din partea PNL.
Primarul Marius Omotă este decis ca şi în acest mandat să atragă fonduri importante pentru lucrări care să dezvolte comuna. Este vorba de introducerea gazului metan, de lucrări de alimentare cu apă şi canalizare în satele care nu au asemenea utilităţi. Sunt şi alte proiecte pentru agenda sa de lucru în viitorii patru ani la conducerea Primăriei comunei Ilia.
„În comuna Ilia, în afară de satul Dum­brăviţa, nu există casă care să nu aibă as­falt la poartă. Asta a însemnat asfaltarea a 40 km de drumuri şi străzi. Doar anul acesta am reuşit asfaltarea a 7 km. Am extins reţeaua de alimentare cu apă în localităţile Ilia, Brâznic şi Săcămaş şi în mod sigur, în toamna acestui an sau primăvara anului viitor vor începe lucrările de conectare a localităţii Ilia la alimentarea cu apă de la Râul Mare Retezat. Cu această ocazie vor fi legate la apă satele Bretea Mureşană, Sârbi, Bacea, urmând ca primăria să finalizeze lucrările de introducere a apei în localităţile Valea Lungă şi Cuieş. În mod sigur vom introduce canalizare pe străzile din localitatea Ilia, unde nu există la ora actuală şi în satul Bretea Mureşană. Asta ştim că se poate!
Avem parcuri de joacă în fiecare sat al comunei, în localitatea Ilia avem sală de sport, iar în satele Bretea Mureşană, Sârbi, Bacea şi Valea Lungă am amenajat săli de fitness. Avem foarte bine puse la punct căminele culturale din comună, unde se pot ţine toate evenimentele necesare. Fiecare cămin cultural este dotat cu bucătărie proprie, cu mese şi scaune proprii, cu veselă proprie, cu generatoare de curent. Căminele din Ilia, Bretea Mureşană, Bacea, Sârbi şi Valea Lungă au cameră frigorifică proprie, într-un cuvânt, cu tot ce este necesar pentru o funcţionare corespunzătoare.
În toţi aceşti ani am ajutat cât de mult am putut cultele religioase, contribuind la construirea bisericii şi a casei parohiale din Bacea, la întreţinerea bisericilor, cimitirelor şi am construit câte o capelă în satele Bretea, Sârbi, Bacea, Brâznic, Săcămaş. Totodată, am contribuit la renovarea capelei din Ilia şi la realizarea capelei penticostale din aceeaşi localitate. Am ajutat toate cultele care îşi desfăşoară activitatea în comuna noastră”, a declarat Marius Omotă care şi-a început, vineri, al cincilea mandat de primar al comunei Ilia.

One thought on “Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, învestit pentru al cincilea mandat

  • 7 decembrie 2020 la 1:52
    Legătură permanentă

    FELICLIARI
    `PENTRU PROIECTELEFINALIZATE.SI CELE PE PE CARE LE AVEZI INCURS DE FINALIZARE SI PROGRAMELEIN VIITOARE MA GADESC SA LOCUIESC LA BREREA MURESANA FELITARI si SANATATE DOAMNEI Vetuţa Stă­nescu, SISENATOTULUI Vasilică Potecă, fost administrator public al comunei Ilia, fost prefect, candidat pentru Senat din partea PNL SI DOMNULUI primarul Marius Omotă Colonel medic primardr.GHEORGHE P.BUDAU

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.