Primarul Bobouţanu face apel la calm: Hunedoara nu intră în carantină!

Adriana Năstase

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu (foto), face un apel la calm, în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri COVID-19 în municipiu, dar şi în întreg judeţul.
„Nu se pune problema carantinării municipiului Hunedoara. Conform legii, în municipiul Hunedoara pentru a se institui carantina, trebuie să se înregistreze 219 cazuri în 14 zile (adică atunci când cazurile pozitive ar depăşi trei la o mie de locuitori din populaţia municipiului Hunedoara). În acest moment, în oraşul nostru sunt 67 de cazuri, dintre care 32 internate”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu”.
„Situaţia este sub control la nivelul municipiului Hunedoara”, spune primarul Dan Bobouţanu. „Asta nu înseamnă că putem să ne culcăm pe o ureche şi să nu mai respectăm măsurile de prevenţie. Îi sfătuim pe toţi cetăţenii municipiului Hunedoara să respecte recomandările şi regulile impuse deja la nivel naţional: purtarea măştii în spaţiile aglomerate, dezinfectarea, spălarea frecventă a mâinilor, păstrarea distanţei între persoane. Situaţia este sub control, dar trebuie să fim foarte precauţi!”, a afirmat Dan Bobouţanu, edilul şef al Hunedoarei.

3 comentarii la „Primarul Bobouţanu face apel la calm: Hunedoara nu intră în carantină!

 • 13 august 2020 la 3:11
  Legătură permanentă

  nu mai mintiti!
  populatia orasului este de circa 50.000.conform wikipedia.
  va jucati cu cifrele.conform educatiei!

 • 13 august 2020 la 3:46
  Legătură permanentă

  ieri erau 118 cazuri active.azi sunt 67!
  e grea aritmetica !

 • 13 august 2020 la 9:38
  Legătură permanentă

  Cifre de la Wikipedia! Ha! Aici se lucreaza cu cifre de la INS, respectiv ultimul recensamant. Ca nu mai sunt 75000 e adevarat, dar lasati W. Referitor la cazurile active. De unde aveti cifra? Puteti confirma ca e exacta?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.