Primarii mai au două săptămâni pentru actualizarea proiectelor de finanţare guvernamentală. Banii nu se dau după criterii politice

2 martie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Autorităţile publice locale mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi actualiza proiectele pentru care solicită finanţare guvernamentală, în condiţiile noilor modificări fiscale, precum scăderea TVA de la 20 la 19 la sută.  

Anunţul a fost făcut de Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, vicepremier în Cabinetul Grindeanu, într-o conferinţă de presă la Deva. Totodată, vicepremierul a subliniat că banii se vor aloca, spre exemplu, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, în conformitate cu legile în vigoare şi a celor 10 priorităţi prevăzute în program, pe bază de proiecte, indiferent de culoarea politică a aleşilor locali.
„Criteriile de selecţie sunt conform Legii nr. 624 din 2015. (…) Banii nu se alocă după nici o culoare politică, ci după proiecte. Asta i-am rugat pe toţi primarii cu care am avut întâlniri, la discuţiile tehnice, mai sunt două săptămâni până se depun proiectele, să fie în conformitate cu legea, cu devizele revizuite, conform TVA de la 1 ianuarie, de 19 la sută. Avizele să fie conforme, să fie în termen. Astfel încât, atunci când depun Anexa 3, aceasta să conţină toate informaţiile actualizate. Banii nu se alocă nici politic, nici pe simpatii, nici pe partide, ci pe proiecte”, a subliniat Sevil Shhaideh.
Prin PNDL 2 sunt finanţate proiectele autorităţilor locale care asigură cele 10 servicii de bază comunităţilor, respectiv investiţii în alimentarea cu apă şi canalizare, modernizare de drumuri, înfiinţare sau modernizare de dispensare, şcoli, grădiniţe, creşe, poduri, podeţe şi iluminat public. Explicaţiile vicepremierului Sevil Shhaideh despre criteriile de alocare a banilor vin în contextul în care Guvernul Grindeanu a fost acuzat că a emis un act normativ în baza căruia banii vor fi dirijaţi pe criterii politice, fiind vorba de OUG nr.6 din 2017. Shhaideh a precizat că respectiva ordonanţă nu face altceva decât să etapizeze alocarea fondurilor, care vor fi date în baza Legii nr. 624 din 2015. (N. Bumbac)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fane spune:

    Nu o să dea finanțările pe criterii de frumusețe,nu politice,gargară ieftină ca atunci când dau noaptea OUG-uri……,când după 1989 s-au dat finanțările altfel decăt pe criterii politice?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţii de ţigări au ajuns după gratii

Cei doi deveni, prinşi de poliţişti după ce au spart un magazin din municipiul Deva de unde au furat 180...

Beat şi fără permis, şi-a parcat maşina pe linia ferată

Poliţiştii din Petroşani s-au confruntat cu un caz pe cât de hilar, pe atât de periculos. Un individ s-a îmbătat...

I-a căşunat pe maşinile din parcare

Mai mulţi şoferi din municipiul Vulcan şi-au găsit autoturismele cu cauciucurile tăiate. Poliţiştii au demarat cercetările şi încearcă să-l descopere...

Închide