Vicepremierul Sevil Shhaideh a explicat ce este Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii . Cu banii de la FSDI se construiesc, spitale, fabrici, autostrăzi…

2 martie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Vicepremierul Sevil Shhaideh (foto) a declarat, ieri, la Deva, că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va ajunge la o sumă de 10 miliarde de euro. Cele 10 miliarde de euro care se vor strânge în acest fond vor intra în următorii patru ani în economie, urmând să fie construite un spital republican şi opt spitale regionale, autostrăzi, dar şi linii de căi ferate rapide. Se vor crea 850.000 de noi locuri de muncă cu normă întreagă.

Guvernul a anunţat că doreşte să constituie un Fond Suveran de Investiţii, care va avea drept scop dezvoltarea şi finanţarea proiectelor de investiţii rentabile şi sustenabile. Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acţionar unic pe toată perioada de funcţionare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).
„Primul pas pentru constituirea acestui fond a fost crearea unui grup de lucru. Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va funcţiona ca un fond de investiţii. Se va capitaliza prin atragerea altor investitori, fie Banca de Reconstrucţie a Europei, fie Banca Mondială, deci alte surse atrase. Pornim de la companiile de stat care sunt pe profit şi ele vor intra în portofoliul Fondului. Obiectivele Fondului sunt: construcţia celor opt spitale regionale şi a unuia republican, construcţia de autostrăzi şi infrastructură rutieră sau portuară. Nu în ultimul rând, şi aici cred că judeţul Hunedoara va avea un rol important, construcţia de fabrici care pot crea noi locuri de muncă”, a declarat vicepremierul Shhaideh.
Ieri, vicepremierul Sevil Shhaideh s-a aflat într-o vizită  de lucru în judeţul nostru, pentru a vedea ce probleme au primarii şi nu numai, în ceea ce priveşte investiţiile.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Machiavelli spune:

  Bine ar fi , daca nu ar fi rau.
  Banii se aduna in Romania pentru a fi furati mai usor.
  Oricand in 27 de ani au fost coagulate sume undeva in Romania, au disparut ulterior ca prin farmec.
  Deci, stimata doamna, nu ne aburiti cu apa chioara de narghilea.
  “Taxa de putere (protectie)” va fi “colectata” de la firmele de stat prin grija noilor “manajeri” (PSD) si apou distribuita de inaltimea ta dupa indicatiile teleormaneanului.
  Astea-s povesti de adormit batranii comunisti dupa un serial de laturi urmarit la Romania TV sau Antena 3.
  Hai sictir (stii probabil intelesul).

 2. Fane spune:

  Care fabrici? Nu s-a spus mereu că nu se pot investi bani publici in construirea de fabrici? Bine ar fi dar parcă văd că este doar abureală și banii vor merge doar unde vor câștiga licitațiile clienții lor politici și nici asta nu ar deranja dacă s-ar face intradevăr fabrici generatoare de locuri de muncă,dar parcă văd că or să facă terenuri de fotbal în pantă,autostrăzi care or să crape și alte tâmpenii de unde se poate fura mai ușor.Acum om trăi și om vedea.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarii mai au două săptămâni pentru actualizarea proiectelor de finanţare guvernamentală. Banii nu se dau după criterii politice

Autorităţile publice locale mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi actualiza proiectele pentru care solicită finanţare guvernamentală, în condiţiile...

Hoţii de ţigări au ajuns după gratii

Cei doi deveni, prinşi de poliţişti după ce au spart un magazin din municipiul Deva de unde au furat 180...

Beat şi fără permis, şi-a parcat maşina pe linia ferată

Poliţiştii din Petroşani s-au confruntat cu un caz pe cât de hilar, pe atât de periculos. Un individ s-a îmbătat...

Închide