Politica si administratie

Primarii au decis să meargă pe tarif, nu pe taxă de salubrizare. Cine nu face contract cu operatorul de gunoi, va plăti o taxă specială de 3 ori mai mare decât tariful

Sorina Popa

Licitația pentru serviciul de salu­brizare pentru zonele 1,2 și 3 din județ va fi organizată curând. Se știe, con­tractul cu vechiul operator de gunoi a fost reziliat, iar acum ne aflăm în fața unei noi proceduri.

O nouă licitație
Dan Stoian (foto), di­rectorul executiv al ADI-Sistemul Int­e­grat de Gestionare a Deșeurilor Hune­doa­ra, susține că au fost finalizate documentele pentru această licitație, actele fiind transmise celor 61 de primării din județ.
„Primăriile vor trebui să analizele documentele respective, să vină cu observații, dacă au, și să le aprobe în consiliile locale. După ce vor fi date hotărârile de consilii, vom face Adun­area Generală a Acționarilor a ADI De­șe­uri, la finele acestei luni. Apoi, dăm drumul licitației”, a declarat Dan Stoian.

Mobilizare de 6 luni
De acum este clar, primarii au decis să se meargă pe tarif pentru această activitate de salubrizare, și nu pe taxă. S-a votat acest lucru în AGA. Ceea ce înseamnă că fiecare cetățean, firmă, instituție, va încheia contract cu opera­torul pentru strângerea gunoiului. Cine nu va face astfel, primăria de care aparține îi va institui o taxă specială, care va fi de trei ori mai mare decât tariful practicat de operator, pentru descurajarea unor asemenea practici.
„Licitația pentru atribuirea serviciului de salubrizare pentru zonele 1,2 și 3, va dura, probabil, mai multe luni. Câștigă­torul va avea un contract de concesiune a serviciului, pe 8-10 ani. Este important de precizat că operatorul respectiv va avea o perioadă de mobilizare de 6 luni, iar apoi va intra, propriu zis, în pâine. Până atunci, nu va rămâne nimeni cu gunoiul neridicat”, a adăugat Dan Stoian, directorul executiv al ADI-Sis­temul Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura