Politica si administratie

Primăria Deva vrea să facă plângere penală împotriva operatorului de gunoi

Adriana Năstase

Poliția Locală Deva și angajații ser­viciului de specialitate al Primăriei Municipiului Deva (SUMMSCUP) au efectuat verificări în teren, în urma sesizărilor făcute de către cetățeni. Ei au constatat că SC Brai-Căta SRL nu a ridicat deșeurile abandonate de lângă punctele de colectare, conform con­trac­tului, anunță cei de la Primăria Deva.

Amenzi peste amenzi
„Operatorul de salubritate SC Brai-Căta SRL a încălcat prevederile con­trac­tului de delegare a gestionării serviciului de sa­lubrizare din municipiul Deva, provo­când astfel disconfort cetățenilor și în­căl­când normele de protecție a me­diu­lui înconjurător și a sănătății populației.
Operatorul de salubritate SC Brai-Căta SRL a fost amendat săptămâna tre­cută de către Poliția Locală Deva cu suma de 60.000 lei pentru neridicarea de­șeurilor din locurile special amena­jate și mizeria rămasă în urma mașinilor de gunoi din locurile unde au fost ridicate deșeurile, iar astăzi (n.r.-ieri) cu suma de 45.000 lei pentru neridicarea gunoiului menajer.
Administrația publică locală a sesizat In­stituția Prefectului – Județul Hunedoara, Garda Națională de Mediu Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara și ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara. Având în vedere prevederile art. 16. alin. 11 din contractul de delegare a gestionării serviciului de salubrizare din municipiul Deva către SC Brai Căta SRL care stipulează că: ((Dele­gatarul trebuie să colecteze deșeurile abandonate conform legii)) și faptul că în momentul de față ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Hunedoara nu a identificat încă nici o soluție pentru această criză, Primăria Municipiului Deva prin serviciul de spe­cialitate lucrează la identificarea unor so­luții legale pentru a putea asigura ri­di­carea deșeurilor abandonate. Primăria Municipiului Deva evaluează și posibili­tatea depunerii unei plângeri penale împotriva SC Brai Căta SRL pentru in­fracțiuni care aduc atingere sănătății publice”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Deva.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura