Comunitate

Primăria Deva continuă proiectele în şcolile din municipiu

04 morar margineanOana Mihnea

Ieri, primarul Devei, Petru Mărginean (foto în dreapta), s-a întâlnit cu directorii unităţilor de învăţământ din municipiu şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara pentru a stabili priorităţile în ceea ce priveşte investiţiile din acest an în şcolile din localitate.
Cu această ocazie, a fost prezentat şi noul şef al Biroului Administrare Unităţi de Învăţământ din cadrul primăriei, acesta fiind  Marcel Morar (foto în stânga), fost consilier local. Acesta şi-a dat demisia din consiliul local, apoi s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului şi a promovat. Marcel Morar a mai deţinut funcţia de director al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi a fost viceprimar al municipiului. Acum, acesta va colabora cu şcolile pe proiecte educative şi infrastructură şcolară. Totodată, va asigura legătura dintre primărie şi cadrele didactice.
Edilul Devei i-a asigurat pe cei prezenţi la întâlnire că va continua seria investiţiilor în şcolile din municipiu. De aceea, a prezentat patru proiecte de reabilitare, care urmează să devină realitate în cursul acestui an. Mai precis, modernizarea Şcolii Generale „Andrei Şaguna”, a Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria”, şi a şcolilor „Andrei Mureşanu” (fostă nr. 5) şi „Octavian Goga” (fostă nr. 6), care funcţionează în prezent în cadrul Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”. De asemenea, vor continua proiectele de investiţii din bugetul local şi reparaţiile curente, dar şi continuarea programului de amenajare a terenurilor de sport în şcoli.
O altă problemă discutată a fost aceea a clădirii lăsate în paragină din curtea Liceului de Arte, investiţie care trebuie continuată. De aceea, IŞJ Hunedoara şi Primăria Deva vor propune iniţierea unei hotărâri de Guvern care să asigure finanţarea necesară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura