Comunitate

Primăria comunei Crişcior are serviciu de permanenţă pe perioada pandemiei

Magdalena Şerban

Conducerea publică din comuna Crişcior a pus la dispoziţia cetăţenilor declaraţiile-tip pentru verificarea motivului deplasării în scopuri personale, în condiţiile în care ne aflăm sub obligaţiile legale decretate în baza stării de urgenţă. Şi asta nu e totul.

Primarul, din poartă-n poartă
„Aceste declaraţii pot fi procurate de la sediul primăriei, dacă cineva va rămâne fără, însă am decis şi distribuirea lor în rândul populaţiei. Am mers personal din poartă în poartă pentru a mă asigura că fiecare gospodărie va avea astfel de documente absolut obligatorii pe durata aplicării Ordonanţei, în vederea efectuării deplasărilor de strictă urgenţă. Referitor la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, fără susţinători sau alte forme de ajutor, pentru minimalizarea expunerii lor, ne ocupăm de aprovizionarea şi transportul celor ce implică traiul zilnic (produsele sunt achiziţionate în funcţie de lista şi banii oferiţi de persoanele în discuţie). Le-am comunicat-o şi o repetăm că pentru orice fel de sprijin ne pot contacta la unul dintre numerele: 0254/616367 – Primăria comunei Crişcior, 0753/079.115 – viceprimarul Gelu Polvrea şi 0742/322.845 – şef SVSU, Ovidiu Terchia. Mai doresc să adaug că începând din data de 16.03.2020 avem serviciu de permanenţă, deci se poate suna la orice oră pentru ca oamenii să-şi clarifice nelămuririle. Eu unul pot spune că m-am mutat în primărie, iar acest lucru nu se va schimba până nu se va termina cu pandemia“, a afirmat Ovidiu Ilie Furdui (foto), primarul din Crişcior.
Despre accesul în sediul administrativ, deocamdată este posibil, însă în următoarea perioadă lucrurile se vor tria afară, la geamurile special concepute. Ţinând cont că cererile pentru APIA suferă amânare până în 6 aprilie, iar bonificaţia de 10 la sută la plata taxelor şi impozitelor se va aplica până la sfârşitul lunii iunie, acesta spune că nu vede de ce ar fi aglomeraţie. Oamenii au înţeles că trebuie să evite deplasările şi respectă întocmai legea. Există cazuri aflate în izolare, unele au ieşit deja, dar sunt disciplinaţi.
„Au fost sunaţi, deci verificaţi, dar şi oamenii au fost responsabili. Nu au generat necazuri. Şoferii de TIR ce efectuează transport intercomunitar au regim special. În rest, din străinătate s-au întors în jur la 30 de persoane. Săptămânal facem acţiuni de dezinfecţie. Am reuşit să achiziţionăm 2.500 de litri de clor, dar ca să cuprindem cam tot, la o singură tranşă e nevoie de 400 de litri de clor. La blocuri am reuşit să acţionăm o dată la trei zile, dar de acum se va întâmpla zilnic. Din păcate, soluţiile sunt la mare căutare şi par de negăsit. Conform noilor reglementări, vom pune dezinfectanţi la intrarea în scările de bloc. Am reuşit ca în măsura posibilităţilor să sprijinim şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Hunedoara, cadrele medicale de acolo fiind în slujba noastră, a tuturor, de câte ori sunt chemate. Ce e de neconceput e că sunt doar două aparate pentru dezinfectarea sediilor şi autosanitarelor la revenirea de la solicitările ce presupun transportarea/evaluarea pacienţilor diagnosticaţi/suspecţi de infecţie cu COVID-19, în întreg judeţul. E normal să aştepţi salvarea să ajungă de la dezinfectat, stând cine ştie cât timp să-i vină rândul? Medic de familie avem, iar puncte farmaceutice sunt două la nivel de comună“, a arătat primarul. Despre implicarea sa personală nu vrea să spună nimic, considerând că nu e nici moral, nici frumos, dar nici de bun-simţ. Faptele bune se fac fără spectatori şi din suflet, cu cortina trasă.

Apel la unitate
De asemenea, primarul din Crişcior mai roagă cetăţenii se evite pe cât posibil ieşirile în locuri publice şi contactul cu grupuri mari. Dacă cineva deţine informaţii despre cei veniţi pe teritoriul comunei din ţările declarate cu îmbolnăviri de COVID-19 e rugat să ia legătura în cel mai scurt timp cu conducerea locală la numărul 0254616367. „Trăim vremuri de încercare, fiind nevoie de solidaritate şi implicare civică, responsabilitate individuală. Vă îndemn să trecem cu bine peste pandemia aceasta cruntă, fără să ne punem în pericol pe noi înşine, pe cei dragi şi pe semenii noştri. După ce se va termina, putem să mai discutăm şi despre investiţii. Până atunci, visăm la o rectificare bugetară pentru a acoperi necesarul financiar aferent indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap, ce ne ajunge până în iulie. Dar să ne concentrăm să rămânem sănătoşi. Vă doresc mult bine. Colegilor mei le mulţumesc foarte mult pentru că sunt pe baricade, indiferent de situaţie sau oră. Acum contează omul“, a spus Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura