Sport

Prima şi cea mai scurtă deplasare: sâmbătă, la Dumbrăviţa

Claudiu Sav
Prima deplasare din noul sezon al ligii secunde este, totodată, şi cea mai scurtă. Sâmbătă evoluăm, de la ora 11:00, pe terenul celor de la CSC Dumbrăviţa, formaţie care a stat în prima rundă, din cauza speţei FC Braşov-TAS.

Bilanț favorabil
Va fi doar al patrulea duel direct pe axa Hunedoara-Dumbrăviţa, cele două echipe întâlnindu-se doar la nivelul Ligii a treia, în perioada când clubul nostru purta denumirea de CS Hunedoara. Chiar dacă din cele două loturi care s-au întâlnit în sezoanele 2018/2019 și 2019/ 2020 singurul „supravieţuitor” este Flavius Iacob (suspendat pentru acest joc), bilanţul este favorabil alb-albaştrilor, care au câştigat toate cele trei partide. A fost, în ordine, 1-3 (oc­tombrie 2018), 2-1 (aprilie 2019) şi 3-4 (noiembrie 2019), cu men­ţiu­nea că în a­ceastă vară, echipele con­duse de Cosmin Stan (la al treilea se­zon pe banca echipei) şi Florin Maxim s-au mai întâlnit, într-un meci amical, câştigat de „corbii albaştri”, 2-0, pe teren propriu – goluri Lupu şi Neacşa.
Una din surprizele plăcute ale sezonului trecut
Timişenii se află la al doilea sezon la rând în Liga a doua, după promovarea din vara trecută, când eliminau, dra­matic, marea favorită CSM Reşiţa, la baraj, chiar în Valea Domanului! Creditaţi cu şanse mici de a rezista mai mult de un sezon în eşalonul secund, alb-verzii au dovedit contrariul şi s-au salvat, fără prea multe emoţii, de la retrogradare, după un parcurs în care au strâns 10 victorii şi au ocupat locul 13. În plus, au impresionat şi în Cupa României, unde au ajuns până în faza grupelor, bifând partide cu Rapid şi CFR Cluj. În această vară, Dumbrăviţa s-a despărţit de 11 jucători şi a adus tot atâţia. Cel mai recent transfer este cel al lui Bruce Nortey, împrumutat de UTA la gruparea alb-verde, acolo unde a devenit coleg cu alţi câţiva jucători sosiţi tot de la “Bătrâna Doamnă”: Fabiano Cibi, Răzvan Ristin, Paul Mercioiu (care a evoluat, se­zonul pre­ce­dent, în alb-albastru). Dincolo de aceste nume, în lotul singurei reprezentante a Timişului în Liga a II-a se mai regăsesc jucători ca: Paul Toroc, Darius Țieranu, Nenad Lalic, Cosmin Gladun, Nicolae Sofran (toți de la Ripensia Timișoara), Mykhailo Plokhotnyuk (de la CSM Slatina) sau Adrian Zaluschi, Costel Zurbagiu, Ouadie Salhi şi Dragan Paulevici.