Prieteni cu adrenalina

18 mai 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Redactor: Ciprian Marinut11enduroghe

Aventura, pasiunea pentru extrem si senzatiile tari au curs prin venele iubitorilor de motoare tari prezenti, la finalul sãptãmânii, la competitia Enduro – „Panorama”, organizatã de clubul Moto „Haita”, din Deva.

Evenimentul moto al anului
Enduristi de renume din Franta, Ungaria si România au fost prezenti la „prieteneasca” de trei zile din Tara Pãdurenilor, iar Enduro – „Panorama” a fost cu adevãrat evenimentul moto al anului din judetul Hunedoara. Francezii Patrick Boissy (unul dintre cei mai experimentati enduristi) si Marco Joriot (multiplu campion), Katay Peter (campionul national al Ungariei), Mani Gyenes (participant Paris-Dakar), Ervin Kovacs (locul I, Campionatul est european de enduro), Romeo Dunca (participant Paris – Dakar) si vedeta Antena 1, Dani Otil, precum si ceilalti peste 100 de participanti au trãit la maximum pe traseele gândite de cei de la clubul Moto „Haita”, din Deva. Spectatorii au putut urmãri cãtãrãri fulminante, coborâri incredibile si acrobatii de neimaginat, astfel cã „reprezentatia” a fost un spectacol veritabil pe douã roti.

Demonstratii minunate
Evenimentul a debutat vineri cu demonstratii cu motociclete de teren, urmate de un prolog pentru cele douã clase A si B („profi” si „hobby”). Una dintre demonstratiile din prolog a fost realizatã de campionul national de motocros, Mihai Stoichescu, supranumit „Christian Pfeiffer al României”. Mitã a executat câteva acrobatii de stunt riding pe marginea unei cariere de piatrã. În proba prolog, care a stabilit ordinea de start, concurentii au „zburat” prin clãdiri dezafectate, pregãtindu-se astfel pentru echilibristicã sau evadãri din râuri mlãstinoase.

Traseu beton
Traseul primei zile de concurs (sâmbãtã) a însumat 60 de kilometri cu 12 probe speciale. În satul Runcu Mare, concurentii au avut de executat o urcare cu curbã de nivel pe un traseu stâncos. Apoi au avut de parcurs o haldã de steril, între Govãjdie si Lelese, au avut de trecut mlastini, cariere de piatrã, râpe, urcãri pe bolovãnis si treceri pe poteci înguste. Si peste toate au fost pusi în situatia de a se orienta în traseu si a urma marcajul fãcut de organizatori. „Ce cursã nebunã. Sunt epuizat, însã am si senzatia cã parcã m-am mai nãscut o datã, atât de frumos a fost”, a spus la linia de sosire unul dintre participanti. „Aveti de toate aici. Pãdure, mlastinã, stâncã. E superb. E un traseu beton”, a remarcat un alt concurent. Sâmbãtã, organizatorii au pregãtit o searã pãdureneascã. Ieri, participantii au avut de înfruntat 40 de kilometri de traseu si opt speciale. Prima specialã s-a derulat în zona Toplita si o urcare greoaie, care le-a dat de furcã multor concurenti. În jurul orei 12,30, în satul Florese, s-a derulat o altã specialã, alcãtuitã din douã urcãri spectaculoase. Premierea sportivilor a avut loc asearã, iar primii trei clasati de la fiecare categorie au urcat pe podium.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Angajatii CNH, controlati la inima

Redactor: Dana Istudor Circa 100 de angajati din cadrul personalului TESA al Companiei Nationale a Huilei din Petrosani au beneficiat...

Minerii de la Dâlja, comemorati astazi

Redactor: Dana Istudor Astãzi se împlinesc 12 ani de la tragicul accident colectiv de muncã din data de 19 mai...

Ciocnire frontala între TIR-uri

Redactor: Sorina Popa Trei persoane au fost rãnite sâmbãtã, în urma ciocnirii a douã TIR-uri, pe DN 7, în localitatea...

Închide