Politica si administratie

Premii în bani pentru elevi și sportivi, la Hunedoara

Primăria municipiului Hunedoara a alo­cat 82.000 de lei pentru premierea ele­vi­lor, sportivilor, profesorilor şi antre­no­rilor cu rezultate deosebite obţinute în anul şcolar 2020 – 2021 la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale, suma de bani fiind aprobată vineri în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local.

Au grijă de școli
Astfel, 139 de elevi vor primi premii în bani din partea municipalităţii, sumele urmând să fie cuprinse, în funcţie de rezultatele fiecăruia, între 300 şi 600 de lei. Acestora li se adaugă 32 de profesori şi antrenori coordonatori care vor fi pre­miaţi, fiecare, cu câte 500 de lei.
„Mă bucur că, în ciuda diminuării nu­mă­rului de competiţii şcolare şi sportive cauzate de pandemie, reuşim să avem şi în acest an un număr mare de elevi, sportivi, pro­fesori şi antrenori cu rezultate deo­se­bite în întrecerile naţionale şi inter­na­ţio­nale. Mă bucură şi faptul că, de la un an la altul, reuşim şi să creştem bugetul de premiere şi cuantumul premiilor acordate: dacă, în 2017, fondul de premiere era de 46.000 de lei, anul acesta este de 82.000 de lei. Când am spus că educaţia este o prioritate pentru Primărie nu am spus-o doar de dragul de ‘a da bine’ în faţa ce­tă­ţenilor. Atât prin numeroasele proiecte de reabilitare şi dotare a unităţilor şcolare, cât şi prin atenţia acordată profesorilor şi ele­vilor merituoşi ai municipiului, cred că am reuşit să demonstrăm, până acum, că suntem preocupaţi de buna stare a sis­temului educaţional hunedorean, atât cât se poate implica Primăria în acest do­meniu”, a declarat primarul municipiului Hu­nedoara, Dan Bobouţanu (foto).
Lista elevilor şi profesorilor răsplătiţi pen­tru rezultatele lor a fost stabilită în urma centralizării datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi de cluburile sportive din municipiu.
Premiile vor fi înmânate celor în drept pe parcursul acestei luni. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.