Politica si administratie

De ce cumpără terenuri municipalitatea din Deva

Adriana Năstase

Primăria Deva este în căutare de tere­nuri pe care intenţionează să le cumpere şi să le concesioneze, ulterior, unor firme inte­re­sate să facă investiţii în municipiu, a anunţat vineri primarul Florin Oancea (foto).

Am pierdut o investiție
Potrivit acestuia, în urmă cu mai mulţi ani administraţia locală a avut în posesie mai multe suprafeţe de teren, însă, în timp, acestea au fost vândute, iar acum nu se reuşeşte asigurarea terenurilor solicitate de anumiţi investitori interesaţi în dez­vol­tarea unor noi afaceri în plan local.
„S-a vândut cam tot ce a fost domeniul public. S-au vândut terenurile munici­pa­li­tăţii. Vin investitori în Deva, iar prima con­diţie pe care o pun este dacă primăria poate pune la dispoziţie o suprafaţă de teren pe care să o concesioneze şi să plătească o redevenţă anuală, iar ei să-şi deruleze in­vestiţiile. Nu suntem în situaţia aceasta, dar în perioada următoare vom întreprinde mă­suri pentru a cumpăra suprafeţe generoase de teren pe care să generăm parcuri in­dustriale”, a arătat Florin Oancea.
Primarul Devei a menţionat că, din cauză că municipalitatea nu mai are terenuri su­fi­ciente, administraţia locală a pierdut, în urmă cu două luni, o investiţie de aproape 12 milioane de euro a unei companii ger­mane care intenţiona să dezvolte o afacere de producţie în oraş şi ar fi creat peste 500 de locuri de muncă.
Registrul Auto Român
Pe de altă parte, primarul a menţionat că municipalitatea va cumpăra un teren cu suprafaţă de 2,5 hectare în zona De­po­zitelor din Deva, locul fiind cunoscut pentru că acolo îşi desfăşoară activitatea mai mul­te societăţi comerciale.
„Registrul Auto Român (RAR) doreşte să facă o investiţie de peste 3,5 milioane de euro în municipiul reşedinţă de judeţ, deşi mai aveau oferte de la Hunedoara şi Şoi­muş. Intenţia noastră este ca RAR să ră­mână în Deva. Aveau nevoie de o suprafaţă de teren pe care să o concesioneze, aproa­pe 8.000 de metri pătraţi, şi joi, prin votul consilierilor locali, cu excepţia celor de la AUR, a trecut acest proiect acest proiect de hotărâre în Consiliul Local”, a precizat pri­marul Devei.
Primarul a mai spus că autoritatea locală pregăteşte mai multe proiecte de investiţii pu­blice pe fonduri europene, iar pentru materializarea acestora va avea nevoie de noi suprafeţe de teren.

One thought on “De ce cumpără terenuri municipalitatea din Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.