Comunitate

Sfârșit de octombrie sub semnul misterului

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat și în acest an, la sfârșit de octombrie, o petre­cere de Halloween la care i-am invitat pe toți prietenii bibliotecii noastre, de la mic la mare.

Zeci de bostani
Ca în fiecare an, am dorit să oferim o atractivă seară de Halloween și, în acest scop, am creat un decor adecvat acestei îndrăgite sărbători care a venit din lumea anglo-saxonă: curtea bibliotecii a fost împodobită cu zeci de bostani, iar programul artistic a reușit să pro­ducă atmosfera tainică și de magie necesare unei veritabile petreceri de Halloween.
Prietenii noștri au așteptat cu ne­răbdare această nouă seară de Halloween, o seară pe care noi am pre­gătit-o cu aceeași bucurie, cu aceeași plăcere din fiecare toam­nă. Ne-am bucurat să ve­dem în curtea bibliotecii tinerii care au venit la noi atrași de vraja aces­tei sărbă­tori.
De câțiva ani în­coace, Halloween-ul a devenit și la noi o săr­bătoare, o zi îndrăgită în care misterul, suspan­sul, dar și veselia fac casă bună și descrețesc frunțile tuturor. De ace­ea, această sărbătoare, venită de departe, din spa­țiul american și cel bri­tanic, a fost repede adop­tată și la noi, în mod deosebit de către tinerii doritori de petre­ce­re și deconectare. Cu siguranță, tinerii sunt cei care dau mereu tonul acestei serbări, ei au entuziasmul necesar pentru a intra în atmosfera plină de vrajă a Hallo­ween-ului, dar s-au aflat printre noi și per­soane care au depășit anii adolescenței și au venit să se bucure împreună cu tinerii de ambianța festivă pe care am creat-o.
Desigur, am adoptat sărbătoarea de Halloween, o petrecem cu veselie și plă­ce­re, dar nu uităm nicio clipă sărbătorile noas­tre tradiționale românești care nu pierd nimic din importanță și frumusețe. Ținem foarte mult la tot ceea ce în­seamnă tradiție și păstrarea tezaurului nostru de cultură.
Nu uităm că Halloween-ul este o săr­bătoare a bunei dispoziții, a umorului, a antrenului, de aceea ea se pliază per­fect pe sufletul românesc.

Au fost premiați
Ca în fiecare an, și acum am lăsat copiii să-și pună fantezia la în­cer­care și le-am oferit prilejul de a lua parte la cele două îndrăgite con­cursuri: „Cel mai înspăi­mân­tător costum” și „Dovleacul de groază”. Așa cum ne-au obiș­nuit deja din anii trecuți, copiii și-au mani­fes­tat din plin ima­gi­na­ția, simțul artistic și inspirația în realizarea unor costume de monștri, sche­le­te, vrăjitoare, vampiri. Toate acestea au creat o atmosferă de mister și vrajă, ingrediente ce nu pot lipsi de la o petrecere de Halloween adevărată.
Biblioteca noastră, pe lângă acti­vitățile profesionale, de informare, pe care le desfășoară, pe lângă promovarea cul­turii, a marilor personalități și eveni­men­te, pe lângă lansările de carte, dorește și poate să organizeze și momente de des­tin­dere, de recreere, așa cum a fost și această seară de Halloween.
Ne-am propus ca, an de an, curtea noastră împodobită cu bostani să primească vizita­tori, care vor dori să se bucure alături de noi de vraja și misterul serii de Halloween.
Căștigătorii celor două concursuri au fost recompensați cu premii constând în hover­boards, trofee, diplome și cărți, iar toți copiii participanți la acest carnaval au primit din partea Bibliotecii Județene vată pe băț și bomboane.
Un moment special, o surpriză plăcută pen­tru toți cei prezenți, a fost imortalizarea pe fotografii la minut a fiecărui copil care s-a cos­tumat. Însoțiți de părinți, de bunici, de pri­e­teni, copiii s-au fotografiat și au plecat cu fru­moase amintiri din seara magică de Halloween.

Câștigătorii concursului „Cel mai înspăi­mân­tător costum”
Premiul I: Muntean Amora
Premiul al II-lea: Negrilă Jesica
Premiu al III-lea: Popa Natalia
Mențiune: Răcășan Sofia

Câștigătorii concursului „Dovleacul de groază”
Premiul I: Costoiu Daria
Premiul al II-lea: Muntean Amora
Premiul al III-lea: Berceanu Anastasia
Mențiune: Băștean Luca

Prietenii bibliotecii de toate vârstele sunt așteptați cu drag, an de an, la această în­dră­gită sărbătoare a sfârșitului de octombrie.

Ioan Sebastian Bara,
managerul bibliotecii județene

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.