Fotbal Liga a III-a. Prima etapă din retur, cu două victorii și două înfrângeri

Campionatul de fotbal din Liga a III-a  a continuat cu prima etapă din retur, rezultatele obținute de echipele hunedorene fiind pe măsura implicării conducerilor de la cluburile respective dar și ca urmare a situației medicale ale jucătorilor.

 

Meci echitabil

Echipa CSM Deva a jucat cu Voința Lupac cu lotul înjumătățit ca urmare a unor probleme medicale pentru Plută, Vasilescu, Kelemen, Șulea, Țoiu. În aceste condiții, antrenorul Ștefan Nanu a fost nevoit să se descurce cu jucătorii pe care i-a avut la dispoziție. Kayond, și el cu probleme medicale, a trebuit înlocuit la pauză.Oaspeții au venit la Orăștie cu 5 rezerve deci, probleme peste tot.

Preocuparea celor doi tehnicieni a fost să nu primească gol iar în condițiile date, concluzia  a fost că un punct e mai bun decât nimic. A fost un joc alert fără prea multe ocazii la cele două porți și un egal echitabil, până la urmă.

În prima repriză am notat execuția din lovitură liberă a lui  Vădrariu mult peste poartă, o acțiune individuală a lui Kayondo finalizată cu un șut din unghi peste transversală și o pasă greșită a lui Jinga în situație de doi la unu în careul gazdelor.

În partea secundă, Voința a creat ceva emoții la poarta Devei cu o altă lovitură liberă a lui Vădrariu, deviată din zid în careu, unde a urmat o bâlbâială și o învălmășeală generală până când s-a reușit degajarea salvatoare. În replică, Doboș și Branea au combinat frumos pe stânga, însă centrarea ultimului pentru Boldor, bine demarcat, a fost imprecisă. Cea mai mare situație de gol i-a aparținut lui Jivan, care a scăpat pe contraatac în flancul drept al apărării devene, a pătruns în șase metri și a șutat din unghi, însă Jianu a respins cu piciorul în corner (min. 68). Un ultim atac rapid al gazdelor pe traseul Bloj – Boldor – Branea a eșuat tot din lipsa pasei decisive.

 

Nu au jucat bine nici unii

După joc, antrenorul Ștefan Nanu a declarat : “Fără cinci titulari care au lipsit bolnavi sau accidentați, am obținut azi un punct mare. Am întâlnit o echipă care este revelația campionatului. Au pierdut cu Reșița în minutul 94, asta după ce au jucat în 10 oameni din minutul 35. Mi-am propus să nu pierd acest meci, pentru că pe foaie am avut doar juniori, ați văzut că au trebuit să intre Boldor și Branea. Nu am făcut un joc bun nici noi, nici ei, dar orice punct e benefic în condițiile date. Suntem în grafic pentru play-off, mai ales că și Pandurii – Viitorul s-a terminat 1 – 1. Urmează pentru noi meciul cu Jiul de la Petroșani, vreau să îl abordez cu echipa întreagă.”

Boșco Vișatovici principalul de la Voința Lupac: „Până la urmă rezultatul este echitabil. Sunt mulțumit de punctul obținut de la o echipă bună, cu experiență, cu un antrenor ale cărui rezultate se văd în campionat. Toată săptămâna le-am spus băieților că ne dorim punct sau puncte de la Deva, iată că am reușit. După cum am arătat și în tur, respectăm jocul, ne respectăm adversarii și încercăm să jucăm fotbal, suntem în continuare pe o pantă ascendentă.”

CSM Deva a evoluat cu Bădescu (56 Jianu) – Cr. Creciunesc, Dobre, Iordache, Doboș – Bogdanovici – Teodorescu (46 Branea), Stelea, Marinca, Țoiu, Bloj – Kayondo (46 Boldor). Antrenor, Ștefan Nanu.

În această etapă, celelate două formații din județul nostru, CSM Jiul Petroșani și Aurul Brad, au pierdut puncte prețioase pentru structura clasamentului din seria a VII-a.

SERIA 7, rezultatele din etapa 10:

CSM Deva – Voinţa Lupac  0-0

Progresul Ezeriş – Gilortul Târgu Cărbuneşti   2-2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 – Pandurii Târgu Jiu 1-1

CSM Reșița – Aurul Brad  4-0

CSM Jiul Petroşani – Viitorul Şimian  0-1.

 

Clasamentul la zi

1 CSM Reșița          10   9     1     0     26 – 4       28  puncte

2 CSM Deva           10   7     1     2     15 – 6       22

3 Pandurii Tg.Jiu    10    5     5     0     18 – 6       20

4 Voinţa Lupac       10   5     3     2     18 – 12    18

5 Viitorul Şimian    10    3     3     4     15 – 15     12

6 Progresul Ezeriş  10    3     2     5     11 – 18     11

7 Gilortul Cărb.      10    2     3     5     13 – 22      9

8 Pandurii Tg Jiu II 10    2     3     5       7 – 18      9

  1. Jiul Petroșani     10    2     2     6       7 – 12      8

10 Aurul Brad        10    0     1     9     4 – 20       1

A băgat rezervele în joc

În seria a IX-a, CS Hunedoara își continuă galopul de sănătate spre promovarea în liga secundă și a obținut o nouă victorie, 4-1 cu Viitorul Cluj Napoca. Hunedorenii au deschis scorul, în minutul 6, când Trășcan a centrat de pe stânga și Simon a apărut la finalizare, trimițând balonul sub transversală pentru 1-0. În minutul 12, Hergheligiu putea majora avantajul de pe tabelă, însă a trimis peste poartă din careu.

Oaspeții au întrat și ei în joc și l-au evidențiat pe Lefter în minutul 15 când acesta a boxat din fața lui Roman balonul centrat din corner de Roșca, iar trei minute mai târziu Baciu a șutat peste poartă de la 20 de metri.

Gazdele și-au continuat atacurile spre poarta apărată de Cebotari, care a parat șutul pe colțul scurt al lui Arnăutu la capătul unei acțiuni purtate de Buș și Simon, apoi s-a opus la voleul lui Hergheligiu după centrarea lui Trășcan și a respins din fața lui Buș la mingea trimisă de pe dreapta de Arnăutu.

A fost 2-0 pentru CS Hunedoara în minutul 44 după golul înscris de Jairo Rodrigues, care urcat în atac, a trimis în plasă un șut la colțul lung, în stânga portarului. Pasa decisivă a venit de la Iacob, cel care a împlinit 21 de ani chiar în ziua meciului.

Repriza secundă a debutat cu un gol înscris de oaspeți, prin  Roșca. El a transformat un penalty acordat pentru un fault comis asupra sa, reducând scorul. Apoi, Cebotari a ieșit la 30 de metri ca să stopeze faza de gol a lui Arnăutu, a comis henț ca ultim apărător și a fost eliminat.

Tehnicianul Florin Maxim a jucat în partea secundă cu mai mulți dintre jucătorii de rezervă după ce i-a înlocuit pe titularii de drept: Hergheligiu, Garutti, Buș și Mogoș. Antonio Vlad s-a revanșat pentru autogolul din etapa trecută și a înscris cu capul din apropiere la un corner bine executat de Robert Cristian. Rezultatul final 4-1 a fost stabilit în prelungirile partidei de către Bedea aflat la primul său gol pentru noua echipă.

După joc, antrenorul principal al hunedorenilor, Florin Maxim a declarat:”E o victorie mai muncită decât trebuia.Am avut 2-0 la pauză, am discutat cu băieții la vestiare despre acolo unde suntem fost mai vulnerabili.Săptămâna viitoare jucăm cu Sticla Arieșul Turda, din nou, acasă, deci un meci greu. Eu tot am mai spus că la Liga a III-a dacă nu ești pregătit și ancorat moral la ora jocului poți avea surprize. Mai ales acum că suntem echipa de pe primul loc, toată lumea vrea să joace contra noastră, să arate că pot să ne țină piept.Așa și trebuie”.

De partea cealaltă, principalul Marius Popescu a fost nemulțumit de arbitrajul prestat de brigada din Tg. Mureș: „Un rezultat nemeritat în urma jocului și a ceea ce s-a întâmplat în teren.Noi suntem pe două fronturi și aici și în Liga Elitelor cu copiii ăștia.Eu sunt mai dur cu ei și vreau rezultate. Joc echilibrat, noi ne-am ridicat la nivelul advresarului, care este o echipă puternică, de Liga a II-a. Din păcate, o umbră proastă lăsată de arbitraj.Eu zic că a fost un spectacol fotbalistic reușit,am încercat să jucăm, am reușit pe alocuri, dar se vede că suntem o echipă tânără de 17-18 ani”.

CS Hunedoara a jucat cu : Lefter – Iacob, Garutti (67 Vlad), Rodrigues, Trășcan – Simon, Bradu (32 R. Cristian), Mogoș (74 Dumitru), Buș (74 Motta) – Hergheligiu (67 Bedea), Arnăutu. Antrenor Florin Maxim

 

SERIA 9, rezultatele din  etapa 10

Sticla Arieşul Turda – CS Ocna Mureş  1-1

Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni  0-2

Sănătatea Cluj – Metalurgistul Cugir  1-7

Gloria Bistriţa Năsăud – Avântul Reghin  0-0

CS Hunedoara – Viitorul Cluj  4-1

 

Clasamentul la zi

1     CS Hunedoara      10     9     1     0     34 – 9     28 puncte

2     Metal. Cugir         10     7     2     1     27 – 14    23

3     Unirea Ungheni    10      6     0     4     23 – 14    18

4      Gloria Bistriţa N.  10      5     1     4     20 – 22   16

5     Viitorul Cluj         10      5     1     4     12 – 17    16

6     Avântul Reghin    10      3     3     4     11 – 11    12

7     CS Ocna Mureș    10      3     3     4     13 – 16    12

8     Sticla Turda         10      2     2     6     12 – 17     8

9     Sănătatea Cluj     10      1     2     7     13 – 28     5

10   Unirea Alba Iulia  10      1     1     8     7 – 24       4

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.