Prefectul ne avertizează că nu e de joacă cu noul virus

1 octombrie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Creşterea numărului de persoane infectate cu noul virus, în judeţ, l-a deter­mi­nat pe pre­fectul Vasilică Potecă (foto) să solicite hunedorenilor să res­pecte regulile impuse de pandemie.

„Să evităm spaţiile aglomerate”
„Este foarte important ca fiecare dintre locuitorii judeţului Hunedoara să aibă o conduită socială responsabilă. Păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară, purtarea măştii sau respectarea normelor de igienă şi de conduită sanitară sunt doar câteva măsurile pe care fiecare dintre noi trebuie să le respectăm. De asemenea, dacă este posibil, să evităm spaţiile şi zonele aglomerate, din interior sau din exterior”, se arată într-un comunicat al pre­fectului de Hunedoara, care este şi şeful Comi­tetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Prefectul precizează că, în actualele condiţii, s-au intensificat activităţile de control pentru respectării măsurilor de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2 în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, terase sau mijloace de transport în comun.

Peste 230 poliţişti şi jandarmi mobilizaţi la controale
Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, în ultimele 24 de ore, peste 230 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi pompieri militari au verificat 18 restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri şi alte spaţii de cazare, dar şi 16 de mijloace de transport în comun.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 37 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de pro­tecţie individuală. Dintre acestea, o amendă a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea şi izolarea.
În ultimele 24 de ore, în judeţul Hunedoara au fost depistate 34 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei numărul total al acestora ajungând la 2.382, conform datelor Grupului de Comunicare Strategică.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. C spune:

    Si cum va lupta personal cu ”noul virus” prefectul Poteca?Exemplul personal fiind foarte important!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Numărul şomerilor din judeţ, în uşoară scădere

La sfârşitul lunii august 2020, în evidenţele Agen­ţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara erau înregistraţi 6.265 şomeri, din...

Bulina albă

Lucian Heiuş, deputat, preşedinte demisionar al Filalei judeţene PNL Hunedoara Pentru că, după ce PNL a pierdut alegerile în judeţ...

Bulina neagră

Adina-Artimizia Andrei, fost poliţist la Serviciului Public Comunitar Permise şi Înmatriculări Hunedoara Pentru că a fost trimisă în judecată la...

Închide