Prefectul ne avertizează că nu e de joacă cu noul virus

Adriana Năstase

Creşterea numărului de persoane infectate cu noul virus, în judeţ, l-a deter­mi­nat pe pre­fectul Vasilică Potecă (foto) să solicite hunedorenilor să res­pecte regulile impuse de pandemie.

„Să evităm spaţiile aglomerate”
„Este foarte important ca fiecare dintre locuitorii judeţului Hunedoara să aibă o conduită socială responsabilă. Păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară, purtarea măştii sau respectarea normelor de igienă şi de conduită sanitară sunt doar câteva măsurile pe care fiecare dintre noi trebuie să le respectăm. De asemenea, dacă este posibil, să evităm spaţiile şi zonele aglomerate, din interior sau din exterior”, se arată într-un comunicat al pre­fectului de Hunedoara, care este şi şeful Comi­tetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Prefectul precizează că, în actualele condiţii, s-au intensificat activităţile de control pentru respectării măsurilor de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2 în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, terase sau mijloace de transport în comun.

Peste 230 poliţişti şi jandarmi mobilizaţi la controale
Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, în ultimele 24 de ore, peste 230 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi pompieri militari au verificat 18 restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri şi alte spaţii de cazare, dar şi 16 de mijloace de transport în comun.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 37 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de pro­tecţie individuală. Dintre acestea, o amendă a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea şi izolarea.
În ultimele 24 de ore, în judeţul Hunedoara au fost depistate 34 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei numărul total al acestora ajungând la 2.382, conform datelor Grupului de Comunicare Strategică.

One thought on “Prefectul ne avertizează că nu e de joacă cu noul virus

  • 2 octombrie 2020 la 8:28
    Legătură permanentă

    Si cum va lupta personal cu ”noul virus” prefectul Poteca?Exemplul personal fiind foarte important!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.