Numărul şomerilor din judeţ, în uşoară scădere

1 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

La sfârşitul lunii august 2020, în evidenţele Agen­ţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara erau înregistraţi 6.265 şomeri, din care 3.573 sunt femei, rata şomajului fiind de 3.64 %, cu 0,10 procente mai mică decât în luna precedentă.
Din totalul de 6.265 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Hunedoara, 3.863 erau bene­ficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2.402 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1.785 şomeri provin din mediul rural şi 4.480 sunt din mediul urban.
Şomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara, 36.07%, urmat de cei cu studii gimnaziale 23.83%, iar 19.06% au absolvit învă­ţământul profesional sau şcoli de arte şi meserii. Şomerii fără studii şi cu nivel de studii primare reprezintă 9.61% din totalul şomerilor înregistraţi, cei cu studii superioare sunt 9.53%, iar cei cu învăţământ postliceal sunt 1.90%. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Lucian Heiuş, deputat, preşedinte demisionar al Filalei judeţene PNL Hunedoara Pentru că, după ce PNL a pierdut alegerile în judeţ...

Bulina neagră

Adina-Artimizia Andrei, fost poliţist la Serviciului Public Comunitar Permise şi Înmatriculări Hunedoara Pentru că a fost trimisă în judecată la...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj de la noi e supus unor presiuni foar­te mari, după ce nişte in­conştienţi care...

Închide