Actualitate

Poveste adevărată de Crăciun

02 craciun studenti

Nicolle Ebner

Campania „Fii şi tu Moş Crăciun pentru semenii tăi!“, iniţiată de studenţii Universităţii Ecologice „Traian“ din Deva, s-a dovedit a fi un real succes. Studenţii, pe post de spiriduşi ai lui Moş Crăciun, au adus un crâmpei de fericire în casele a 400 de familii, care, până acum, nu au primit niciodată un cadou de sărbători.

Un gest mic = o mare fericire
La 1 decembrie, studenţii au lansat invitaţia tuturor hunedorenilor dornici sau interesaţi de a li se alătura în campania destinată colectării de jucării şi haine pentru persoanele defavorizate. Cei care au percutat, neaşteptat de bine, cu scopul ajutorării aproapelui, au fost devenii. S-au adunat haine, jucării, dar şi ulei, zahăr, făină, precum şi câteva sute de cozonaci, pungi cu pişcoturi şi dulciuri donate, la rugămintea MESAGERULUI HUNEDOREAN, de Grupul de firme „Boromir“. Iar mirajul Crăciunului a săvârşit minunea! Aşa cum şi-au dorit studenţii-spiriduşi, contribuţia fiecărui devean s-a transformat într-un cadou ce a făcut fericit un copil-care visează la o jucărie cât de mică, un bătrân-care se bucură de orice atenţie, sau un nevoiaş-care a pierdut de mult speranţa într-o lume mai bună. „S-au făcut peste 600 de pachete, de care au beneficiat 400 de familii din Lelese, Lunca Cernii, Peştişu Mic, Ghelar, Teliucu Inferior, Crişcior, Geoagiu, şi Ursici – comuna Boşorod. Nu putem exprima în cuvinte mulţumirile noastre pentru devenii care s-au dovedit extrem de generoşi şi care au răspuns exemplar apelului nostru“, spun iniţiatorii proiectului social.

Devenii au demonstrat că se respectă
Potrivit acestora, toate lucrurile donate de locuitorii municipiului Deva au fost de valoare şi de o calitate exemplară, unele dintre ele chiar cu etichetă pe ele. Din donaţii, nu au lipsit jucăriile pentru copiii de la sate. Un devean, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a donat un sac de jucării nou-nouţe. Distribuţia pachetelor s-a făcut după cum scrie la carte. Adică, studenţii au luat legătura cu primarii-că doar cine ştie mai bine păsurile şi nevoile comunităţilor pe care le păstoresc-, iar aceştia au întocmit liste cu numele familiilor. Studenţilor nu le-a mai rămas decât să aducă personal, în casele oamenilor, Spiritul Crăciunului. Iar gestul lor a fost apreciat aşa cum se cuvine, mai ales că pentru mulţi dintre cei vizitaţi, Moş Crăciun există doar în poveşti.
Pătrunşi de sentimentul binelui pe care l-au făcut, dar şi stimulaţi de reuşită, studenţii Universităţii Ecologice „Traian“ din Deva au decis să organizeze o campanie similară, şi de Paşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura