Poştaşii au protestat, sătui să fie plătiţi cu doi lei

Natalia Bumbac 03 protest postas (4)

Aproximativ 150 de angajaţi ai oficiilor poştale din cele mai importante municipii din judeţ au participat la protestul de ieri, pichetând sediile unităţilor poştale. Astfel de proteste au avut loc la nivel naţional.
Şefii huzuresc pe banii poştei
„La protest au participat angajaţii oficiilor poştale din Hunedoara, Deva, Petroşani, Lupeni, Vulcan, Petrila şi Uricani, acesta având loc la primele ore ale dimineţii, în afara orelor de program, astfel încât activitatea poştală nu a fost afectată. Principala revendicare a poştaşilor este creşterea salariilor cu 200 de lei, în condiţiile în care o treime dintre aceştia au salarii minime pe economie. Prin această acţiune am dorit să atragem atenţia asupra problemelor noastre şi să arătăm conducerii companiei că nu suntem o masă de manevră. Ni s-a transmis că vineri, va fi convocat Consiliul de Administraţie al companiei, unde vor fi discutate revendicările noastre. În funcţie de concluziile care vor fi luate la acea şedinţă, vom decide dacă vom continua sau nu acţiunile de protest”, a declarat Florin Nicolae Cheţe, vicepreşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali şi preşedintele filialei judeţene a sindicatului. Acesta a mai spus că pretenţiile lucrătorilor poştali vin pe fondul angajărilor care se fac pe criterii politice la Compania Poşta Română, iar directorul general a încasat un bonus consistent pentru că şi-a îndeplinit criteriile de performanţă, ceea ce înseamnă că în companie sunt bani din care se pot plăti salarii majorate.
Alţi bugetari anunţă grevă generală
Nu doar angajaţii Companiei Poşta Română sunt nemulţumiţi de condiţiile de salarizare. Din 1 octombrie, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va strânge semnături pentru declanşarea grevei generale pe termen nelimitat, începând cu 31 octombrie, dacă guvernanţii nu vor respecta promisiunile asumate în urma discuţiilor din această vară. Şi sindicaliştii din sănătate se pregătesc de proteste începând cu 31 octombrie, nemulţumiţi fiind de condiţiile de muncă şi salarizare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.